Diyarbakır’da son günlerde dondurucu soğuk etkili oluyor. Özellikle Bismil ilçesinde gece saatlerinde etkili olan soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Diyarbakır’da ve Bismil ilçesinde gündüz sıcaklıklar 15 16 dereceyi bulurken gece saatlerinde sıfırın altında 4 5 dereceye kadar düşüyor.

Bismil’de Dondurucu Soğuk Sular Buz Tuttu 3

Kış bitti derken daha soğuk günler geldi

Diyarbakır’da geçtiğimiz hafta sonunda adeta yazdan kalma günler yaşandı. Hava sıcaklığının gündüz 16 derece, gece 5 6 derece olmasıyla vatandaşlar özellikle parkları doldurdu. Ancak yalancı bahar kısa sürdü. Diyarbakır’da Pazar gününden bu yana etkili olan dondurucu soğuğun ne zaman sona ereceği merak ediliyor.

Dondurucu soğuk Diyarbakır’ı ne zaman terk edecek

Bismil’de Dondurucu Soğuk Sular Buz Tuttu 11

Diyarbakır’da gece saatlerinde sıfırın altında seyreden ve gündüzleri de olumsuz etkileyen soğuk hava dalgasının cumartesi gününden itibaren sona ermesi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Diyarbakır’da yağış ne zaman?

Meteoroloji Uyari Sari Kod Hava Durumu Uyari Sari Kod

Kuru soğuğun etkili olduğu kentte hava sıcaklıklarının 2 3 gün içerisinde normale dönmesi bekleniyor.

Meteorolojinin tahminlerine göre 6 Mart Çarşamba gününe kadar havanın açık ve parçalı bulutlu olması bekleniyor. Çarşamba günü ile birlikte Diyarbakır’ın yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Meteorolojinin tahminlerine göre 6 Mart Çarşamba, 7 Mart Perşembe, 8 Mart Cuma ve 9 Mart Cumartesi gününün yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Editör: Kamuran Turgay