Olay 3 Ocak tarihinde Kulp ilçesinde yaşandı. Kulp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı S.Ç, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Rehber Öğretmen olarak görev yapan M.M.S’nin kendisini darp ettiğini söyleyerek Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

Küfür, tehdit, hakaret, darp ve şiddet

S.Ç, fırında ekmek almak için sıra beklerken, fırına giren M.M.S’nin kendisine saldırdığını ve darp ettiğini belirterek olay anını şöyle anlattı: “İçeri girdiği gibi elini çeneme atarak çenemi sıktı ve bana ‘Bana bakma seni gebertirim’ dedi. Ben de ‘Ne yapıyorsun böyle?’ dedim. Ardından bana ‘Gel lan İmam Hatip Lisesi’nin arkasına gideceğiz. Sana göstereceğim’ diye tehdit etti. Ardından beni fırından çıkarıp ‘git arabanı al sana göstereceğim’ diyerek fırındaki durağın yanına çekti. Durağın yanında bana sürekli hakaret ve tehditler savurdu. ‘Bacak kadar boyun var, sana bir vursam yarısı boşa gider. Benim olduğum yerlerde seni bir daha görmeyeyim. Bir daha karşıma çıkma, elimde kalırsın. Sen g….n. Seni s…..m’ şeklinde küfürler ederek, elini göğsüme dokundurdu.”

“Yüzüme kafa attı, yere düşünce vurmaya devam etti”

M.M.S’nin küfür ve hakaretlerin ardından yüzüne kafa atarak kendisini darp ettiğini belirten S.Ç, Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği dilekçede şu ifadeleri kullandı: “Kafa attıktan sonra ben burnumu tutarken, yumruklarla kafama, yüzüme, boynuma ve sırtıma vurdu. Benim üzerime saldırdığı için, arkamızdaki kapı açıldı ve küçük bahçeye düştüm. O sırada halen vurmaya devam etti ve eşi de karşı arabada oturmaktaydı. Ardından çevredeki insanlar araya girince beni bıraktı.”

Tekdemir; “Eşkiya şehre indi”

Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir üyeleri olan öğretmenin darp edildiğini, darp eden M.M.S’nin saldırısını örtbas etmek için sahte darp raporu aldığını belirtti.

Olayın videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Tekdemir şunları aktardı;

“Diyarbakır Kulp’ta, dağdan emir ve talimat aldığı eşkiyalara özenen insanlıktan nasibini almamış, ahlak ve edep yoksunu, adam müsveddesi, öğretmenlik mesleğine kara çalarak kendisi de öğretmen olan üyemize hakaret, küfür, tehdit ve darp etmiştir.

Meşrebine uygun hareket eden, ahlaksızlığa teşne, kalıbını dolduramayan bu zavallı, işlediği suçu bastırmak için de yüzsüzlüğünü katlayarak darp ettiği üyemize karşı utanmadan iftiralarda bulunmuş; sahte darp raporu almak gibi türlü türlü zavallılıkları da sahnelemekten çekinmemiştir.

Dağda aldığı eğitimi düzde pratiğe dökme heveslisi bu insanlık müsveddesi karşısında üyemizin yanında olacak gerekli her türlü desteği vereceğiz. Ancak şiddet düşkünü, psikolojik sorunlu bu cani adayının okulda ve öğrenciler arasında bulunmasının oluşturduğu büyük tehlikenin MEB ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından gözden kaçırılmaması gerekir. Öğrencilerimizin şiddet düşkünü patolojik vakanın insafına terk edilmemesi için gerekli tedbirler alınmalıdır.”

Kaynak: (Haber Merkezi)