Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde bulunan bir bakkala giren iki hayırsever, bakkal sahibi Selahattin Bengü'ye, mahallelinin borç defterini açmasını istedi. Hayırseverler, defterden ekonomik durumu düşük olan bazı vatandaşların borçları hesaplandıktan sonra 13 bin lira tutarında ödeme yaparak borçlarını kapattı.

Diyarbakır’da Gizemli Hayırseverler, 13 Bin Liralık Borç Kapattı 2

Bakkal sahibi Selahattin Bengü, iki hayırseverin bu davranışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bengü, "Daha önce haberlerde birkaç kez izlemiştim. Keşke bizim buralarda da böyle bir şey olsa diye düşünüyordum. İki gün önce öğlene doğru iki genç içeri girdi. 'Borç defterini açabilir miyiz?' dediler. 'Ne yapacaksın?' diye sordum. 'Durumu düşük olan insanların borcunu kapatmaya geldik' dediler. Çok duygulandım. Durumu iyi olan herkesin yapması gereken bir davranış. Hesapladık ve bayağı bir borç kapattılar. Özelikle durumu düşük olan birkaç müşterimizin borcunu hesapladım. Ortalama 13 bin liraydı. Örnek bir davranış. Herkesin yapabileceği bir şey. Durumu iyi olan birçok insanımız var" dedi.

Diyarbakır’da Gizemli Hayırseverler, 13 Bin Liralık Borç Kapattı 4

Hayırseverlerin kendilerini gizli tutmak istediğini belirten Bengü, "İsim soy isim vermediler. 2-3 dakika içinde ödeme yapıp gittiler. Kimsenin görüp duymasını istemediler, hemen çıkıp gittiler. Ödemeyi yaptıktan sonra benden onları aramamı istediler. Aradım. Hatta biri, telefonumu açmak istemediğini söyledi. Borcumu isterim diye açmak istememiş. Sonra durumu anlattım, arkadaşların borçlarını kapattığını söyledim. Emin olun, o heyecan ile bir süre konuşmadılar. Keşke yaygınlaşsa, keşke herkes bunu yapsa" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da Gizemli Hayırseverler, 13 Bin Liralık Borç Kapattı 3

Kaynak: (İHA)