Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Bismil İtfaiye amirliğine atanan Yakup Astekin, Bismil Belediye Eşbaşkanı Mizgin Ekin’i makamında ziyaret etti. Bismil Belediye Eşbaşkanı Ekin,İlçeye atanan itfaiye amirine başarı dileğinde bulunurken, bölgenin en önemli tarım merkezlerinden birisi olan Bismil İlçesinde İtfaiye amirliğinin önemine değindi.

Bismil’de Hasat Dönemi Öncesi Kritik Uyarı Bir Yıllık Emek Heba Olmasın 1

“Gerekli tedbir ve hazırlıklar yapıldı”

İtfaiye alanında uzun yıllardır çalıştığını belirten Bismil itfaiye Amiri Yakup Astekin, hasat mevsimin yaklaşmasıyla birlikte her türlü olumsuzluğa karşı gerekli tedbir ve hazırlıklarının yapıldığını açıkladı.

“Bir yangın çiftçimizin bir yıllık emeğinin kül olması demektir”

 Bismil’de Hasat Dönemi Öncesi Kritik Uyarı Bir Yıllık Emek Heba Olmasın 2

Yaz mevsimiyle birlikte hasat döneminin yaklaştığını belirten Bismil Belediye Eşbaşkanı Mizgin Ekin, “İlçemizde ağırlıkta buğday, arpa ve mercimek ekimi gerçekleştirilmektedir. Bismil İtfaiye amirliği İlçemize bağlı 112 köy ve 90 mezra olmak üzere geniş bir alana hizmet etmektedir. Hasat mevsimin yaklaşmasıyla birlikte, olası bir yangın çiftçimizin bir yıllık emeğinin kül olması demektir. Bu anlamda özellikle hasat mevsimin yaklaştığı bu günlerde tedbir ve hazırlıklarımızı en üst düzeyde tutmamız gerekmektedir. Biz Bismil Belediyesi olarak Bismil itfaiye amirliğine gereken tüm katkı ve desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Bismil’de Hasat Dönemi Öncesi Kritik Uyarı Bir Yıllık Emek Heba Olmasın 3

Sigara izmaritlerine dikkat!

 

Her yıl buğday, arpa ve mercimek gibi mahsullerde çıkan yangınların başlıca sebeplerin başında sigara izmariti geldiği belirtilirken, vatandaşlara yere sigara izmariti atmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Bismil’de Hasat Dönemi Öncesi Kritik Uyarı Bir Yıllık Emek Heba Olmasın 4

Muhabir: (Murat Tanrıkulu)