Diyarbakır’da Dağçar ve Tunç (Burkan) aileleri arasında birkaç gün önce çıkan kavgada 2 kişi yaralandı. Olayın ardından aileler arasındaki gerginliğin büyümemesi için barış girişimi başlatıldı.

Hazro Belediye Başkanı Fuad Mehmetoğlu, Hevedanlılar Derneği Başkanı Seyda Molla Musa Kılıç ile bölgenin ileri gelenleri, iki aileyle görüşerek tarafları bir araya getirdi.

Yapılan görüşmelerin ardından Dağçar ve Tunç aileleri aralarındaki husumeti sonlandırarak barıştı.

Barış buluşmasında konuşan Seyda Molla Musa Kılıç, affetmenin ve bağışlamanın önemine vurgu yaparak birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Kılıç, toplumda huzurun korunması için anlaşmazlıkların sağduyu ve diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Buluşma, tarafların birbirleriyle helalleşmesinin ardından yapılan dualarla sona erdi. Aileler arasındaki husumetin büyümeden sonlandırılması, barış buluşmasına katılanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Muhabir: Vedat Çelebi