TOPTAN FİYATA PRAKENDE SATIŞ YAPIYOR 

Bismil ilçesinde Kenger otunu toptan satış yaptığını ifade eden Fazıl Yazıcı, Siirt Pervari ilçesinde toptan alınarak, toptan fiyatına perakende olarak kg 50 TL’den sattığını ifade etti. 

116D5B0C Fde8 4107 9595 3D992313B7D4

Yazıcı, Siirt ilçesi Pervari ilçesinde dar gelirli ailelerin geçim kaynağı olan kenger; sabah erken saatlerinde yüksek dağlarda; yaylalarda karların erimesiyle ortaya çıkan doğal yiyeceğin Bismil halkının bu sağlıklı bitkiyi yemeleri önemine değindi. 

Aynı zamanda dar gelirli ailelere  topladıkları kengeri toptan fiyatına  satarak onlara destek olmak için  çaba gösterdiğini ifade eden Fazıl Yazıcı, Biz yediğimizde çok faydasını gördüm. Bismilli hemşehrilerimin de bu bir çok hastalığa deva olan bu yiyeceği tüketmelerini sağlamak için çaba sarf ettiğini söyledi.

Fazıl Yazıcı ; bu ürünü alacaklara şifa olması temennisiyle bir ay içerisinde Siirt Pervari ilçesinde bulunan dostlarıma katkı sağlamak için yapıyorum. dedi.

2B35A26A Fbf7 458C 8034 D0Befaf6384A

Toptan ve perakende Kenger isteyen vatandaşlarımızın 0 (507) 318 16 05 telefonu her zaman açık olduğunu ifade eden Yazıcı, Kenger otu faydaları ile bilinen şifalı bir bitki olduğunu ifade ederek, hastanede doktorlardan alınan bilgilere Kenger, Vücuda pek çok olumlu katkısı bulunan bitkinin faydaları şu şekilde sıraladı. 

Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına ve Diş etlerini kuvvetlendirir ve dişlerin beyazlatılmasına önemli bir katkı sağlar.

Diyabet hastaları için oldukça yararlı olup, kan şekerini dengeler. Hazımsızlık ve mide şişliğini giderir.  Tansiyonu düzenleyici etkisi vardır.

E7F8Fa3D 482A 456B 90Bf 824F04210A7E

Fazıl Yazıcı, Kenger’in  Kanı temizler ve kan akışını düzenler. Şekeri dengeler. Halsizlik hissini ortadan kaldırır. Safra kesesinde oluşan taşların vücuttan atılmasına katkı verir. Migren vd baş ağrısını azaltır.  Damar tıkanıklığına iyi gelir. Dedi. 

Köylerde yaşayan vatandaşlar, doğal ortamda yetişen Kenger bitkisi kürek veya ağzı geniş çapa yardımıyla topraktan çıkarıyor. Yüksek kesimlerde kendiliğinden yetişen kenger bitkisinin sağlık açısından faydaları saymakla bitmezken, birçok şekilde tüketiliyor. 

Bakımı ve yetiştiriciliği oldukça kolay olan kenger otu, dünyanın dört bir yanında yetişen şifalı bir bitkidir. Her mevsim beliren otlar arasında yer alan kenger otu, halk arasında deve dikeni olarak da bilinir. Genellikle kurak iklim bölgelerinde yetişir. İnsan vücuduna olumlu etkileri ile bilinen ot; sütlü, dikenli ve tüylü yapısı ile öne çıkar. Görüntüsüyle kendine hayran bırakan deve dikeni, C vitamini açısından oldukça zengin bitkiler arasında yer alır. 

Muhabir: Sedat Erdinç