Basın açıklamasını okuyan Enes Tanrıverdi, İsrail'in uluslararası hukuku ve tüm insani değerleri çiğneyerek Gazze'de katliamlara imza attığını söyledi. Tanrıverdi, "Siyonist çeteler, kadın, çocuk, yaşlı ve bebek demeden masum insanları katletmektedir. Gazze'de yaşanan bu vahşet, insanlık tarihinin utanç sayfalarından biri olarak tarihe geçecektir" dedi.

Tanrıverdi, "İmam Hatipli gençler olarak, başta Türkiye olmak üzere tüm Müslüman devlet liderlerine sesleniyoruz. Artık yeter bu kadar zulüm! Artık yeter bu kadar sessizlik! Zalimlerden hesap sorma zamanıdır" diye konuştu.

"Zalimlerin akıbetinin hüsran olduğu bir direniş için artık 'Diriliş vaktidir' diyoruz" diyerek, Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak gereken ne ise yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Tanrıverdi,

"Gazze'de Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri'nin direnişi karşısında acze düşen İsrail, masum Filistin halkına hunharca saldırmaktadır. Gazze'de öğrencilerin ve çocukların katledilmesine alkış tutan batılı devlet liderleri, dünya halkları tarafından lanetlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Tanrıverdi, "Gazze'de yaşanan vahşetin aktörleri sadece siyonist çete olmamıştır. Siyonist çete kadar, bu vahşete destek veren, sessiz kalanlarda ortak olmuştur. Siyonist işgalciler, sivillere yönelik soykırım suçu işleyerek Filistin'in geleceğini karartmak, öğrencileri yetim ve öksüz bırakarak onları korkutmak ve ülkelerinin özgürlük mücadelelerinden vaz geçirmek istiyorlar. Ancak başaramayacaklar" diye kaydetti.

"İmam Hatipli öğrenciler olarak Selahaddin-i Eyyubi gibi Kudüs'ün özgürlüğü yolunda asla Filistinlileri yalnız bırakmayacaklarını vurgulayan Tanrıverdi, konuşmasını şu ifadeler ile tamamladı:

"Rabbimiz yüce kitabında Tevbe Süresinin 14'üncü ayetinde 'Onlarla savaşın ki Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın, onları rezil rüsva etsin, onlara karşı size yardım ve zafer ihsan buyursun, baskı ve zulüm altında inleyen mümin toplulukların gönüllerini ferahlatsın!' diye buyuruyor. Bu vesileyle Hamas liderlerinden Şehid Salih Aruri ve tüm Gazze şehidlerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabbim bizleri onların şefaatinden mahrum etmesin, onların yolundan gitmeyi nasip etsin. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize üzerimize olsun."

Kaynak: (İLKHA)