Diyarbakır ve Şırnak’ta kaçak elektrik kullanımı nedeniyle yargılanan iki şahıs, 3 ay 10 gün ve 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan 2022 yılından bugüne ilgili savcılıklara 3 bin 410 suç duyurusunda bulunulduğu, bunun sonucunda ise 187 mahkumiyet kararı alındığı belirtildi.

2022’de başlayan adli süreç, kaçak kullanan abonelerin aleyhinde sonuçlandı. Karşılıksız yararlanma suçlamasıyla hâkim karşısına çıkan sanık S.T, Çınar Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Silopi 3. Asliye Ceza Mahkemesi ise aynı suçlamayla yargılanan sanık H.Y. için 4 ay hapis cezasına hükmetti.

2 bin 750 dosya işleme alındı

Konuya ilişkin detaylar aktaran Dicle Elektrik, kaçak kullanım ile ilgili 2 bin 750 dosyanın işleme alındığını açıkladı. Firma, 2022’de başlayan süreçten bu yana yapılan suç duyurularıyla bağlantılı bin 354 tahsilat işleminin gerçekleştirildiğini ve bu süreçte yaklaşık 30 milyon TL tutarında tahsilat yapıldığını aktardı.

Keleşinkofla Rehin Alınan Kaçak Ekibi Darp Edildi

Kalaşinkofla rehin alınan kaçak ekibi darp edildi

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Okçu köyünde Dicle Elektrik kaçak ekiplerine saldırı yapıldığı açıklandı. İddiaya göre, kaçak kontrolü için köye giden 2 kişilik Dicle Elektrik kaçak ekibi, geçici köy korucusu olduğu bildirilen kaleşinkoflu bir kişi tarafından rehin alındı. Burada toplanan köylüler, ekipteki 2 kişiyi dipçik, sopa, tekme ve yumruklarla darp etti. Saldırganlardan kaçmak isteyen bir görevliye de kaleşinkofla ateş açıldı. Merminin isabet etmediği görevlinin burnu kırıldı. Yaralı görevliler İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Henüz gözaltı yaşanmayan olayla ilgili soruşturma sürecinin devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Keleşinkofla Rehin Alınan Kaçak Ekibi Darp Edildi 2

Keleşinkofla Rehin Alınan Kaçak Ekibi Darp Edildi 1

Editör: Kamuran Turgay