Diyarbakır'ın 4'ü merkez olmak üzere toplamda 17 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler arasında en büyük yüzölçümüne sahip olan ilçe Çınar olurken, en küçük ilçeler ise sırasıyla Kocaköy, Hazro ve Hani ilçeleridir.

DİYARBAKIR TÜRKİYE’DE 10. SIRADA

Türkiye’nin yüz ölçümü en büyük şehirleri sıralamasında 10. sırada yer alan Diyarbakır’ın yüzölçümü 15 bin 168 kilometrekaredir.

Zyro Image (1)

Diyarbakır'ın en büyük ilçesi: Çınar

Çınar ilçesi Diyarbakır şehir merkezinin güneyinde yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü 1934 kilometrekare iken Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olarak öne çıkmaktadır.

Cinar Galeri 1

Diyarbakır'ın ikinci büyük ilçesi: Bismil

Diyarbakır şehir merkezinin doğusunda bulunan Bismil ise 1679 kilometrekarelik yüz ölçümü ile il sınırları içerisindeki en büyük ikinci ilçe konumundadır.

Bismil Kopru Nehir 1

Diyarbakır'ın üçüncü büyük ilçesi: Kulp

Diyarbakır’ın kuzey doğusunda yer alan ilçesi Kulp, 1560 kilometrekarelik yüzölçümü ile il sınırlarında en büyük üçüncü ilçe konumundadır.

123V123B13X123V1X

DİYARBAKIR’IN YÜZÖLÇÜMÜ EN KÜÇÜK İLÇELERİ HANGİLERİ?

Diyarbakır’ın en büyük ilçeleri ve en küçük ilçelerini sıraladığımız haberimizde şimdi sıra en küçük ilçelere geldi. Peki Diyarbakır’ın en küçük ilçeleri hangileridir? Bakalım tahminleriniz doğru mu.

Diyarbakır ilçe harita yüzölçümleri

Diyarbakirin Ilceleri Harita

İşte Diyarbakır’ın en küçük yüzölçümüne sahip ilçeleri.

Diyarbakır'ın en küçük üçüncü ilçesi: Hani

Diyarbakır şehir merkezinin kuzeyinde bulunan Hani ilçesi, 436 kilometrekarelik yüzölçümüyle il sınırları içerisinde iki ilçenin önünde yer alırken 14 ilçenin ise gerisinde yer alarak 15. sırada konumlanmıştır.

Diyarbakır'ın en küçük ikinci ilçesi: Hazro

Şehir merkezinin doğusunda bulunan Hazro ilçesi, 426 kilometrekarelik yüzölçümüyle bütün ilçelerin gerisinde yer alırken yalnızca bir ilçeden daha büyük bir yüzölçümüne sahip olmuştur. Böylece Hazro ilçesi de il sınırları içerisindeki 16. ilçe konumunda yer almıştır.

Diyarbakır'ın en küçük ilçesi: Kocaköy

Sur ilçesinin kuzeyinde bulunan Kocaköy ilçesi, 248 kilometrekarelik yüzölçümü ile Diyarbakır’da bütün ilçelerin gerisinde yer alarak yüzölçümü en küçük olan ilçe olmuştur.

Diyarbakır Districts

Muhabir: Özgür Ağar