Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında uygulanacak merkezi sınav bugün düzenlendi. Sınava, yaklaşık 1 milyon 200 bin 8'inci sınıf öğrencisi girdi.

Diyarbakır’da Lgs'ye Giren Öğrenciler Duygularını Paylaştı 3

Düzenlenen sınavda kendilerine yöneltilen Türkçe, Din Kültürü, Matematik ve Fen Bilimleri gibi derslerle sözel ve sayısal toplam 90 soruya cevap veren öğrenciler sınavda, aileleri ise dışarıda ter döktü.

Sınava giren öğrencilerden kimileri sayısal soruların zor geçtiğini belirtirken kimi öğrenciler sözel sorulara daha fazla ağırlık verildiğini söyledi.

Diyarbakır’da Lgs'ye Giren Öğrenciler Duygularını Paylaştı 2

Sınav sonrası değerlendirmelerde bulunan öğrencilerden Kendal Okan, "LGS sınavına girdik, sınavım iyi geçti. Türkçe, Fen, İnkılap Tarihi, Matematik derslerinden sınava girdik. Birinci oturumdaki sınavım daha iyi geçti. Sözelde iyiyim, sayısalım iyi değil. Sınavım güzel geçmişse güzel bir liseye gitmeyi düşünüyorum." şeklinde konuştu. 

"Birinci oturumdaki sınavım daha iyi geçti"

Diyarbakır’da Lgs'ye Giren Öğrenciler Duygularını Paylaştı 7

Öğrencilerden Heval Şeval Ataş, "Sınavım pek güzel geçmedi, beklediğim gibi değildi. Birinci oturum (sözel) sınavı daha kolaydı, ikinci oturum (sayısal) ise zordu. LGS sınavına hazırlık için dershaneye gidemedim ama evde çalıştım." diye belirtti.  

Türkçe sorularının çok uzun ve zor olduğunu söyleyen Ömer Harun Adıyaman, "LGS öğrencisiyim, az önce sınavdan çıktım. Birinci oturum güzeldi ama Türkçe çok uzun ve zordu. İkinci oturumda ise matematikte biraz zorlandım. Bunun dışında diğer dersler kolaydı. LGS sınavına günde 4-5 saat ders çalıştım. Hedefimde herhangi bir lise yok ama nitelikli bir liseye gitmeyi düşünüyorum." ifadelerinde bulundu. 

"İnşallah herkes istediği yeri kazanır"

Diyarbakır’da Lgs'ye Giren Öğrenciler Duygularını Paylaştı 8

Birinci oturumda pek zorlayıcı bir durum olmadığını belirten Ümmügülsüm Bakır, "İkinci oturumda matematik ve fen biraz zorlayıcıydı. Ama genellikle sınav kolaydı. LGS'ye günde 10 denemeyle hazırlandım, notlarım da yüksekti. İnşallah herkes istediği yeri kazanır." ifadelerini kullandı. 

Melike Elelçi ise, "LGS sınavı biraz zordu, heyecanlıydım. Birinci oturumum kolaydı, ikinci oturumda ise matematik zordu. Evde kendi başıma saat tutarak, test ve denemeler yapıyordum. Anadolu Lisesini kazanırsam çok iyi olur." dedi.

Diyarbakır’da Lgs'ye Giren Öğrenciler Duygularını Paylaştı 6

Diyarbakır’da Lgs'ye Giren Öğrenciler Duygularını Paylaştı 5

Diyarbakır’da Lgs'ye Giren Öğrenciler Duygularını Paylaştı 4

Diyarbakır’da Lgs'ye Giren Öğrenciler Duygularını Paylaştı

Diyarbakır’da Lgs'ye Giren Öğrenciler Duygularını Paylaştı 1

Kaynak: (İLKHA)