Diyarbakır'da mart ayının trafik kazası istatistikleri açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, mart ayında Diyarbakır'da 293’ü maddi hasarlı olmak üzere 576 trafik kazası meydana geldi.

Bu kazalarda, Diyarbakır merkezde 3 kişi hayatını kaybetti, 455 kişi yaralandı.

Bismil ilçesinde Mart ayında trafik kazalarında 5 kişi yaşamını yitirdi

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2024 yılı Mart ayında onlarca trafik kazası meydana gelirken 3 farklı kazada toplam 5 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Bismil’de bu yolda yaşanan kazada 4 kişi  hayatını kaybetmişti

Eski Bismil-Silvan-Diyarbakır yolu olarak bilinen bu yolda 5 mart 2024 tarihinde yaşanan kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Yolun 20. Kilometresinde Arslanoğlu köyü mevkisinde yaşanan kazada otomobil kamyonla çarpışmış ve otomobilde bulunan Ramazan Çelik ile Hasan Aras kaza yerinde hayatını kaybetmişti.

Bismilde Feci Kazadan Yeni Goruntuler 5

Kazada ağır yaralanan 25 yaşındaki Mustafa Çelik Diyarbakır’a sevk edilerek Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmış ancak 24 günlük yaşam mücadelesinin ardından 29 Mart 2024 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Yine aynı yolda 28 Mart tarihinde akaryakıt tankeri ile biçerdöverin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü 1 kişi de yaralandı. Kazada ağır yaralanan Mehmet yıldız (30) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

3 Kişinin Öldüğü Noktada Yine Ölümlü Kaza 5

Tepe – Bismil yolundaki kazada 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

23 Mart tarihinde Tepe Bismil yolunda meydana gelen trafik kazasında 5 yaşındaki Elvan Karademir yaşamını yitirmişti.

Bismilde 2 Arac Kafa Kafaya Carpisti 1

Diyarbakır’da 2024 yılı Mart ayında trafik kazalarında 8 kişi yaşamını yitirirken bu ölümlerin 5’inin Bismil ilçesinde olması dikkat çekti.

Diğer 3 ölümlü kazadan 1’i Eğil ilçesinde, diğeri Kayapınar ilçesinde ve son olarak bir diğeri Yenişehir ilçesinde yaşandı.

Editör: Kamuran Turgay