Olay 15 Şubat günü Sur ilçesi İnönü Caddesi Dağkapı durağında meydana geldi. 21 HO 1081 plakalı özel halk otobüsü şoförü, yanlarında bebek arabası bulunan aileyi otobüse almadı. Aile, soğuk ve yağışlı havada uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Sosyal medyada paylaşıldı

Konuyu sosyal medyada paylaşan bir kullanıcı;

“21 HO 1081 plakalı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü 15.02.2024 tarihinde saat 18.07’de bebek arabası bulunan yolcuyu almıyor. Bu rezalete kaçtır şahit oluyoruz. Daha ne kadar susmaya devam edeceksiniz?

Engelli çocuğu bulunan aile sırf bebek arabası olduğundan dolayı dakikalardır özel halk otobüslerine alınmıyor. Diyarbakır adına utanç verici bir durum. Utanan yöneticiler de olur umarım.

Diyarbakır’da artık kan kokmayan haberler yapmanın mutluluğunu yaşıyorken bu tür durumlar karşısında üzülüyor ve önlem alınmadıkça daha da üzülüyoruz.

Lüks arabalarınızdan inip şu belediyeye bağlı rezaleti görün istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Genel Sekreter Çiftçi’den açıklama

Sosyal medya hesabının paylaşımına cevap yazan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi;

“Gereken ceza yazılmıştır. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı. Çiftçi, otobüs şoförü hakkında yazılan tutanağı ve araç içi kamera görüntülerini de paylaştı.

Diyarbakır’da Otobüs Şoförü Bebek Arabalı Yolcuyu Otobüse Almadı 4

Otobüs şoförleri yolcu seçiyor

Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları, Diyarbakır’da şehiriçi otobüs şoförlerinin yolcu seçtiklerini ve özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların otobüslere alınmadıklarını iddia ettiler.

Muhabir: (Erol Baran)