Diyarbakır'da Demokratik Kurumlar Platformu tarafından organize edilen "Özgürlük Mitingi", İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirildi. Miting nedeniyle çevrede güvenlik önlemleri artırılırken, alanın çevresindeki bazı yollar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Katılımcılar oluşturulan kontrol noktalarından geçirilerek alana alındı.
Mitinge Diyarbakır'ın ilçeleri ile çevre illerden çok sayıda kişinin katıldığı belirtilirken, Bismil'den de vatandaşların programa iştirak ettiği ifade edildi. Bismil Belediyesi Eş Başkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu'nun miting öncesinde vatandaşlara katılım çağrısında bulunduğu aktarıldı. Alana giriş yapan katılımcılara sıcak hava nedeniyle şapka dağıtıldı.
Programda DEM Parti ve DBP il eş başkanları açılış konuşmalarını yaptı. Ardından DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ile siyasetçi Veysi Aktaş konuşmalar gerçekleştirdi. Konuşmalarda çözüm süreci, demokratik siyaset ve güncel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Miting kapsamında çeşitli sanatçılar sahne alırken, müzik dinletileri ve konser programı da düzenlendi. Etkinlik, konserlerin ardından olaysız şekilde sona erdi.



