Diyarbakır’da arpa hasadı devam ederken çiftçiler bir yandan da buğday hasadına hazırlanıyor. Arpa hasadının ardından önümüzdeki 15 20 gün içerisinde buğday hasadının da başlaması beklenirken fiyattaki belirsizlik çiftçileri endişelendiriyor Çiftçiler buğday ve arpa fiyatlarının bir an önce Tarım Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanmasını istiyor.

Diyarbakır’da randevular 31 Mayıs tarihinde açılıyor

88 Bin Futbol Sahası Büyüklüğünde 2

Diyarbakır TMO Başmüdürlüğü'ne bağlı Çınar, Bismil ve Bağlar Ajans Amirliği, taahhütname karşılığı (alım fiyatlarının açıklanmasına müteakip 10 gün içinde ürününü TMO'ya satabilecek veya geri çekebilecek) arpa alımı yapmak üzere 31 Mayıs 2024 saat 15.00'da randevu sistemi açılacak.

İnternet üzerinden randevu alınabilecek

2024 üretim dönemi ÇKS verim bilgisi güncellenen çiftçi belirtilen tarih ve saatte internet üzerinden https://tmo.gov.tr veya https://randevu.tmo.gov.tr adresinden arpa ürünü için randevu alabilecek.

88 Bin Futbol Sahası Büyüklüğünde 6

Geçen yıl büyük sıkıntılar yaşanmıştı

Geçtiğimiz yıl Tarım Mahsulleri Ofisi’nin randevu sisteminin geç açılması ve ardından açılmasına rağmen randevu sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle çiftçiler randevu alamamış ve mağduriyetler yaşanmıştı.

Diyarbakır’da yaşanan çiftçilerin randevu sorunu, uzun süre gündemi meşgul etmiş, basında uzun süre yer almış ve meclis gündemine taşınmıştı.

88 Bin Futbol Sahası Büyüklüğünde 3

“Bu yıl randevu bulamayan üreticimiz kalmayacak”

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, TMO’nun 2024 yılı buğday alım beklentisinin 12,5 milyon tona ulaşması beklendiğini belirterek, depolama programları doğrultusunda tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Güldal, hazırlanan yeni randevu sistemiyle bu sene hiçbir çiftçinin randevu bulmakta zorlanmayacağını aktardı.

Kaynak: (Haber Merkezi)