İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen ve yaklaşık 1400 yıllık bir tarihe sahip olan Diyarbakır Ulu Cami'nin girişinde engelli rampası yapımı beraberinde birçok tartışmayı beraberinde getirmişti.

Diyarbakır'da çivi çakılması dahi yasak olan 1400 yıllık Ulu Cami’de engelli rampası için kazı yapılması nedeniyle kentte uzun süren tartışmalar yaşanmış ve konu TBMM gündemine dahi taşınmıştı.

Ayrıca Diyarbakır Barosu, çalışma için sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Diyarbakır’da Yapımı Tamamlandı 1

Vali Su; “Şehrimize ve değerlerine sahip çıkmaya devam ediyoruz”

Diyarbakır Ulu Cami’de engelli rampasının yapımının tamamlandığını sosyal medya hesabından duyuran Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, şu ifadelerde bulundu:

“Şehrimize ve değerlerine sahip çıkmaya devam ediyoruz. Tekerlekli sandalye kullanan engelliler, yaşlı, çocuk arabası kullanan ziyaretçilerin tarihi camimize erişiminde yaşadıkları zorlukları gidermek amacıyla başlattığımız engelli rampası çalışmalarını tamamladık.”

Engelli vatandaşlar camiye giremiyordu

Diyarbakır’da Yapımı Tamamlandı 2rkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’de sonradan eklendiği bilinen 7 basamaklı merdiven, camiyi ziyarete gelen engelli ve bebek arabası kullanan vatandaşları mağdur ediyordu.

Ulu Cami girişinde engelli rampası olmadığı için zorluk yaşayan vatandaşlar, sorunun giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunmuştu. Özellikle engelli vatandaşların camiye giremediği için ibadetini dışarıda yapmak zorunda kaldığı görülürken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sorunun giderilmesi için çalışma başlatmıştı.

12 Aralık 2023 tarihinde başlayan çalışmaların bugün itibariyle sona erdiği belirtildi.

Diyarbakır’da Yapımı Tamamlandı 3

Diyarbakır’da Yapımı Tamamlandı 4

Editör: Kamuran Turgay