Hukuk Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler, İsrail'in Refah kentinde yerlerinden edilen sivillerin yaşadığı kampa yönelik saldırıyı kınadı, tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.

Öğrenciler adına açıklamayı yapan 2. sınıf öğrencisi Mehmet Sımak, İsrail'in Filistin'de kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden her gün yeni katliamlar gerçekleştirdiğini vurguladı.

İsrail'in "güvenli bölge" ilan edilen Refah'a saldırarak burada çadırlarda kalan Filistinlilerin üzerine bombalar yağdırdığını belirten Sımak, saldırılarda masum insanların yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Diyarbakır Da Üniversite Öğrencileri Israilin Gaze Ye Saldırılarını 2

Sımak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle yaralıların, yaşlıların, hastaların, çocukların ve kadınların çatışma bölgelerinden uzaklaştırılarak güvenli bölgelere ulaştırılması ve bu bölgelerdeki her türlü askeri faaliyetin tamamen yasaklanması gerekmektedir. İsrail'in sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar uluslararası hukuka aykırıdır. İsrail'in Refah bölgesinde yerlerinden edilen Filistinli sivillere yönelik saldırıları açıkça uluslararası hukuk normlarına aykırıdır. Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak, İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik sistematik ve yaygın biçimde gerçekleştirdiği, soykırım ve savaş suçu teşkil eden saldırılarını durdurmak adına tüm uluslararası aktörleri inisiyatif almaya çağırıyoruz."

 Diyarbakır Da Üniversite Öğrencileri Israilin Gaze Ye Saldırılarını Kınadı12

Kaynak: (AA)