Diyarbakır'da da İmplant Tedavisi Uygulanmaya Başladı

Son yıllarda yaygınlaşan implant tedavisi, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde de uygulanmaya başladı. Gül, implant tedavisinin yaklaşık 6 ay sürdüğünü ve lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini söyledi.

İmplant Nedir?

Dental implant, diş eksikliği durumunda kaybedilen dişlerin yerine yapılan vida şeklinde titanyumdan üretilen yapay diş kökleridir. Dental implantlar, çene kemiğiyle bütünleşerek sağlıklı bir altyapı oluşturur ve üzerine yapılan dişlerle eksik dişler tamamlanır.

A W136789 07

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

İmplant tedavisinin iki aşaması vardır. İlk aşamada cerrahi işlemle implantlar çene kemiğine yerleştirilir ve 2-3 ay kadar kemikle bütünleşmesi beklenir. İkinci aşamada ise implantlar üzerine protez dişler yerleştirilir.

İmplant Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gül, implant tedavisinden sonra hastanın sigara ve alkol tüketmemesi gerektiğine dikkat çekti. Hastaların ağız ve diş hijyenine daha fazla özen göstermesi, dişlerini düzenli fırçalaması ve 6 ayda bir kontrole gelmesi gerektiğini vurguladı.

A W136789 06

Hastaneden Önemli Uyarı

Hastanede implant tedavisinden önce uzman ekip tarafından hastanın işlem için uygun olup olmadığı kontrol edilir. Gül, implant tedavisine uygun olan hastalarda uzman ekip tarafından yürütülen süreçte başarılı sonuçlar alındığını söyledi.

A W136789 01

Kaynak: (İHA)