Merkez, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ile Dicle Üniversitesi (DÜ) işbirliğiyle kuruldu. Ameliyathaneler, rehabilitasyon merkezleri ve gözlem odaları gibi tesislerde çeşitli yaban hayvanlarına bakım sağlanıyor. Bu merkez aynı zamanda DÜ Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencilerinin akademik gelişimine de destek olmakta.

Diyarbakır’da Veteriner Hekim Adayları Yaban Hayatı Ile Buluşuyor 2

Öğrenciler, Salı ve Perşembe günleri merkeze gelerek canlı yaban hayvanları üzerinde uygulamalı eğitim alıyor. Bu eğitimde, uzman akademisyenler ve DKMP Diyarbakır Şube Müdürlüğü'nde çalışan veteriner hekimler tarafından rehberlik ediliyor.

Diyarbakır’da Veteriner Hekim Adayları Yaban Hayatı Ile Buluşuyor 1

Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Alaeddin Kaya, öğrencilere biyoçeşitlilik ve ekolojik yaban hayatı konularında teorik ve pratik dersler verdiklerini belirtti. Kaya ayrıca, Türkiye'de benzer merkezlerin eksikliğine dikkat çekerek, bu tür bir merkezin veteriner hekim adayları için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Diyarbakır’da Veteriner Hekim Adayları Yaban Hayatı Ile Buluşuyor 3

Öğrencilerden Mehmet Can Eşgin, merkezin Türkiye genelinde nadir bulunan bir uygulamaya sahip olduğunu ve meslek hayatlarına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Eşgin, merkezde edindikleri deneyimlerin akademik kariyerlerine olumlu yönde etki edeceğine inandığını söyledi.

Diyarbakır’da Veteriner Hekim Adayları Yaban Hayatı Ile Buluşuyor 5

Berna Töre ise, merkezin yaban hayvanlarıyla ilgili bilgi ve deneyim kazanmalarına yardımcı olduğunu aktardı. Töre, özellikle şahin ve baykuş gibi türlerle daha önce pek temaslarının olmadığını ancak merkez sayesinde bu türler hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade etti.

Diyarbakır’da Veteriner Hekim Adayları Yaban Hayatı Ile Buluşuyor 4

Diyarbakır’da Veteriner Hekim Adayları Yaban Hayatı Ile Buluşuyor 6

Diyarbakır’da Veteriner Hekim Adayları Yaban Hayatı Ile Buluşuyor 7

Kaynak: AA