7 Ekim sabahıyla başlayan ve yarın itibariyle 6 ayı geride bırakan soykırım devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Vakfı, yarın saat 15.00'da merkez Kayapınar ilçesinde Gaziler son duraktan Yenihal köprülü kavşağı AVM önüne kadar kitlesel bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirecek.

Yapılacak yürüyüş etkinliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yürüyüş Etkinliği Tertip Komitesi Üyesi Ercan Fidan, Filistin'de Müslümanlar katledilirken sözde İslam ülkelerinin halen işgal rejimiyle ticari ilişkilerini sürdürmesinin utanç verici bir durum olduğunu belirterek yapılan zulümlere sessiz kalmamak için düzenleyecekleri etkinliğe tüm Diyarbakır halkını davet etti.

İsraillin Filistin'de 7 Ekim'de başlattığı soykırım ve katliamın 6 aydır devam ettiğini belirten Fidan, "180 gündür siyonist israil terör şebekesi Filistin'deki Müslümanlara yönelik büyük bir soykırım ve savaş suçu işlemektedir. israil terör şebekesi, Müslümanlara yönelik hiçbir ayrım gözetmeksizin havadan, karadan ve denizden, topyekün bir saldırı içindedir. Özellikle de Gazze'deki kardeşlerimizi topyekün yok etmek ve topraklarından etme uğraşı içerisindedir." İfadelerini kullandı.

Fidan, "Bu vesile ile yarın saat 15.00'da gaziler son duraktan Ceylan Karavil AVM' ye bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşümüz aksa tufanı'na destek yürüyüşü olacaktır. Gazzeli Müslümanların ve mazlumların sesi olmak için yürüyüş yapacağız. Duyarlı olan bütün Diyarbakır halkını Aksa Tufanı destek yürüyüşüne davet ediyoruz." Dedi.

Kaynak: (Haber Merkezi)