Diyarbakır'da yaşlı, hasta, hastanede yatan veya yatağa bağlı seçmenler, 31 Mart Mahalli İdari Genel Seçimleri için oy kullanabilmeleri için özel bir düzenleme yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'ne başvuran vatandaşlar, taleplerini iletti. Bu talepler üzerine ekipler, hazırlıklarını yaparak ilgili vatandaşları evlerinden ve hastanelerden alarak oy kullanacakları okullara götürdü.

Merkez Bağlar ilçesinde yaşayan bir vatandaş, kızıyla birlikte ekipler tarafından alınarak oy kullanacağı okula götürüldü. Yaşlı kadının kızı, annesinin oy kullanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, evde sağlık hizmetlerinin önemli bir proje olduğunu belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uygulanan Evde Bakım Hizmeti sayesinde annesinin oy kullanmaya gidebildiğini ifade etti ve oy kullanıldıktan sonra hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Evde Sağlık Hizmeti personeli Furkan İnat ise yaptığı açıklamada, başvuruda bulunan yaşlı hastaları evlerinden alıp ilgili sandığa getirdiklerini ve oy kullandıktan sonra tekrar evlerine bıraktıklarını belirtti.

Kaynak: İHA