Etkinliğe, başta Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri, Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, HÜDA PAR Genel Başkanı Vekili İshak Sağlam, alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve on binlerce Peygamber sevdalısı katıldı.

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 1

Alana, Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te PKK yandaşlarının gerçekleştirdiği izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları ile PKK'lıların saldırısı sonucu 9 Haziran 2015'te hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın fotoğraflarının bulunduğu pankartlar asıldı.

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 2

Alanda ayrıca HAMAS’ın Şehit Lideri Şeyh Ahmet Yasin ile İzzettin El Kassam Tugayları komutanı Ebu Ubeyde posterleri asıldı. Alana gelen çok sayıda kişi Ebu Ubeyde baskılı tişörtler giydi.

Alana ücretsiz seferler düzenledi

 Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 4

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Vakıf tarafından kentin farklı noktalarından alana ücretsiz seferler düzenlendi. Yoğunluğun oluşmaması için alan dışında araçlardan inen vatandaşlar, alana yaya olarak geldi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte vatandaşlar polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 3

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından alanda kurulan çadırlarda kermesler açıldı.

Alanda sağlık sorunları içinse sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında ambulans, doktor ve çok sayıda sağlık personeli hazır bulundu. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Etkinliğe dünyanın farklı ülkelerinde birçok önemli isim katılddı.

Dr. Nevaf Tekruri: Meydanlardaki gösterilerinize devam edin

Dr. Nevaf Tekruri

Etkinlik Doç. Dr. Rıfat Ablay'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

Etkinliğin selamlama konuşmasını Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri gerçekleştirdi.

Dr. Tekruri, konuşmasında "Evet kardeşlerim, sizlere şu müjdeyi veriyorum. Gazze'deki mücahit kardeşlerimizin yenmesini beklemiyoruz. Bilakis onlar yendiler. Bu size bir müjdedir kardeşlerim. Ey kardeşlerim, onlar bu savaşlarında kazandı. Sizlerden de isteğimiz şudur; bu gösterilerinize, meydanlardaki gösterilerinize devam edin, hiçbir zaman durmayın. Gazze'yi, Aksa Tufanı'nı, mücahitleri desteklemeye devam edin" dedi.

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 3

Özlem ajans sanatçılarının da yer aldığı etkinlikte, ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi mesajı: Önder Hazreti Muhammed'dir!

Programda, Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Düzenleme Kurulu Üyesi Menaf Adıyaman, vakfın bu yılkı mesajını paylaştı.

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 6

Gazze ve Filistin merkezli mesajda, "kutsallarımıza ve değerlerimize yönelik insafsız saldırılara en güzel cevabın, askeri ve siyasi gücün tesis edilmesi" olduğuna dikkat çekildi.

Karadaği: "Peygamber Efendimiz 'en güzel ahlak' üzerineydi"

 Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El Karadaği

"Allah'u Teala, Peygamber aleyhisselatu vesselamı 'en güzel ahlak' ile vasıflandırmıştır. Hatta Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz 'Şüphesiz ki sen en güzel ahlak üzeresin' buyurmuştur. Onun ahlakı hem savaş hem de barış zamanında böyleydi. Bununla ilgili inşallah sizlere bazı örnekler vereceğim" diyen Karadaği, sözlerine şöyle devam etti:

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 5

"Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatında Kureyş ile yaşadığı anları görmekteyiz. Peygamber Aleyhisselatu Vesselam 13 yıllık Mekke döneminde kendisine eziyet ediliyor, kendisine işkence yapılıyor, sahabeleri şehid ediliyor, hatta bayan sahabeler şehid ediliyor. Ve kendisini Mekke'den çıkardılar. Ve Medine'de 8 yıl boyunca Mekke müşrikleriyle savaştı. Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ın sahabelerini şehit ettiler fakat sonunda, Peygamber Aleyhisselatu vesselam Mekke'yi fethettikten sonra onlardan intikam almadı, bilakis onlara 'Gidiniz serbestsiniz, hürriyetinizi yaşayınız.' diye buyurdular. Kardeşlerim hepimiz biliyoruz, Medine'de Ben-i Nadir Yahudileri, Ben-i Kaynuka Yahudileri ve orada bulunan bütün Yahudiler Peygamber aleyhisselatu vesselamı öldürmeye çalıştılar. Onun yemeğine zehir koydular, onunla savaştılar. Düşman ordularıyla birleşip Peygamber aleyhisselatu vesselamı yok etmeye çalıştılar fakat tüm bunlara rağmen hırsızlık ile itham edilen bir Yahudi için Allah'u Teala gökten ayetler nazil etti. Bir savaşta Peygamber Aleyhisselatu Vesselam bir kadının öldürüldüğünü görünce 'Bu kadın savaşmıyordu ki onu niye öldürdünüz, şüphesiz ki bu işi yapandan beriyim.' buyurdu. Kardeşlerim Peygamber aleyhisselatu vesselamın hayatından sizlere bu misalleri şunun için verdim: Sizlerin bugün Amerika'nın, israilin, siyonistlerin Gazze'de Müslüman kardeşlerimizi öldürmeleri, onlara acımamaları ve Peygamber aleyhisselatu vesselam'ın Mekke'de, Medine'de gayrimüslimlere gösterdiği güzel şeylerle karşılaştırmanız için bu örnekleri sizlere verdim. Aksa Tufanı'na kadar Batılılar ve Amerikalılar kadın haklarından, hasta haklarından, hastanelerin korunmasından, çocuk haklarından, insan haklarından bahsediyorlardı fakat kendilerinin koydukları bu kanunların hepsini Gazze'de, Filistin'de ayaklar altına aldılar."

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 8

“Selahaddin Eyyubi'yi ve en Hz. Muhammed Mustafa’yı takip etmeniz gerekir”

"Avrupalıların kendi aralarında kurdukları düzen ve nizam, şu an görmekteyiz ki kayıptadır. Bu nedenle insanlık şu an İslam nizamına, İslam'ın adaletine ihtiyaç duymaktadır." diyen Karadaği "Bugün sizlere Selahattin Eyyubi'den de bahsedeceğim. Sizler Selahattin Eyyubi'nin torunlarısınız. Siz Kürtler, nasıl ki Selahaddin Eyyubi Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturdu ve Eyyubi Devletini kurdu, birçok İslam ülkesinde Selahaddin Eyyubi'nin kahramanlıkları yayıldı, işte bugün sizler Kürtler olarak Selahaddin Eyyubi'yi takip etmeniz lazım ve en yüce önderiniz olan Muhammed Mustafa Aleyhisselatu Vesselam'ı takip etmeniz gerekir. Kardeşlerim Arap, Türk ve Kürt milletleri bunların tümü Avrupa'yı denediler, Avrupa'nın kanunlarını, nizamlarını denediler fakat Avrupa ne Araplara ne Türklere ne de Kürtlere hiç acımadı, onların getirdiği kanunlar da hiçbir şekilde bu halklara hiçbir şey vermedi." Diye konuştu.

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 20

Mehmet Göktaş: İslam'ın izzetini savunmayan ümmet tehlike altında

Etkinlikte Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca da bir konuşma yaptı.

Kur'an-ı Kerim'de "Muhammed" isminin 4 defa geçtiğini ve bu ayetlerin tamamının da cihad, savaş ve kılıçla alakalı olduğunu dikkat çeken Göktaş Hoca, "Peygamber Hazreti Muhammed denilince akla cihad gelir, kılıç gelir, adalet gelir. O öyle bir peygamberdir ki ne zaman bir haksızlık görse mübarek alnındaki damarı kabarırdı. Haksızlığı gidermeden oturmazdı. Onun ümmeti de cihat ümmetiydi. Müslümanlar cihadı bıraktığı zaman Allah başkalarını getirir. Ayette, 'Eğer topyekün seferber olmazsanız, Allah sizi acı bir azaba uğratır ve sizin yerinize başka bir topluluk getirir de siz savaşa çıkmamakla onun dinine zerrece zarar veremezsiniz. Çünkü Allah her şeye kadirdir.' buyruluyor." diye konuştu.

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 8

Göktaş konuşmasına şöyle devam etti:

"Allah, Müslümanları bu şekilde tehdit ediyor. Bugün bu ümmet böyle bir tehlike ile karşı karşıya değil mi? İslam'ın izzetini savunmayan bu ümmet böyle bir tehlike ile karşı karşıya değil mi? Allah, bize mecbur değildir. Allah başkalarıyla da dinini temsil ettirir. Bugün bu tehlikeyi görmüyor musunuz? Allah, temsiliyetimizi bu İslam coğrafyasından alıyor sanki. Mekke ve Medine'de yüzbinlerce Müslüman ibadet ediyor ama Gazze'ye, HAMAS'a dua edilmiyor. Kahrolsun israil denilmiyor. Ama bunun yanında ABD'de, Batı'da, Avrupa'da bir şeyler oluyor, ayağa kalkıyorlar. Bu camia Peygamber sevdalısıdır. Bir bedel ödemiştir. Ama bu bedeli ödemeye devam etmelidir. Çünkü İslam'ın temsiliyeti tehlikeli bir durumda, biz bunu bu topraklardan salmamalıyız."

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 7

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 10

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 9

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 12

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 11

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 14

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 13

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 16

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 15

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 17

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 19

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 18

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 21

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 23

Etkinlikte Önemli Mesajlar Verildi 22

Diyarbakır Mevlid I Nebi 4

Diyarbakır Mevlid I Nebi 2

Kaynak: (Haber Merkezi)