Başlatılan "Ben De Varım" yardım kampanyası kapsamında toplanan aynî yardım malzemelerinin ilk etabı Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen programla afetzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Düzenlenen programa katılan Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Kastamonu’da meydana gelen afet dolayısıyla afetzedelere AFAD başkanlığının göndermiş olduğu ihtiyaç listeleri doğrultusunda Diyarbakır’daki birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte aynî malzeme yardımlarını göndereceklerini söyledi.

Milletçe bu günlerde gösterilen refleksin çok önemli olduğunu vurgulayan Coşkun, İçişleri Bakanlığı, AFAD Başkanlığı öncülüğünde başlatılan yardım seferberliğine Diyarbakır olarak kendilerinin de katkı sunmak istediklerini dile getirdi.

Coşkun, "Sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, borsalarımız, iş adamları, derneklerimiz, OSB başkanlıklarımız, yönetimlerimiz, Kızılayımız, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve diğer merkez ilçe belediyelerimiz olmak üzere yaklaşık 600 bin lira değerindeki aynî yardım malzemesi hazırlanmış bulunmakta ve bugün inşallah tırlarımızı yolcu edeceğiz." dedi.

AFAD Başkanlığının yardım illerini belirlediğini, Diyarbakır’dan da Kastamonu’ya yardım yapılması hakkında bilgi verildiğini belirten Coşkun, yüce gönüllülüklerinden dolayı Diyarbakır halkına, Diyarbakır sivil toplum örgütlerine, odalarına ve borsalarına teşekkür etti.

AFAD il başkanı İlhami Çakmak ise, Kastamonu’da meydana gelen sel felaketindeki yaraları sarmak üzere daha önce de 15 AFAD personelinin görevlendirildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından aynî yardım malzemeleri dört tırla Kastamonu’ya ulaştırılmak üzere uğurlandı. (
 

Editör: Haber Merkezi