Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle çocuklar bayram etti. Kar yağışının ardından dışarıya çıkan çocuklar kar topu oynatarak kardan adam yaptı.

Diyarbakır’da O Ilçesinde Çocuklar Kara Doydu 1

Diyarbakır’da dün kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de kar yağışı etkisinin gösterdi. Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü.

Diyarbakır’da O Ilçesinde Çocuklar Kara Doydu 3

Ergani’de dün gece saatlerinde bastıran kar yağışı ilçeyi beyaz örtüye bürüdü. Sabah gözlerini açan çocuklar kar sürprizi ile karşılaştı.

Soluğu dışarıda alan çocuklar karın keyfini çıkararak doyasıya eğlendi.

Diyarbakır’da O Ilçesinde Çocuklar Kara Doydu 2

Ergani Belediyesi yollarda kar temizleme çalışmaları gerçekleştirdi

Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan’ın talimatları ile harekete geçen Ergani Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kar temizleme çalışması başlattı.

Diyarbakır’da O Ilçesinde Çocuklar Kara Doydu 4

Ergani Belediyesi, kar yağışından dolayı ulaşımda aksaklıkların yaşanmaması ve ulaşımın sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Diyarbakır’da O Ilçesinde Çocuklar Kara Doydu 6

Ekipler ilçede kar yağışından dolayı yolları ve kaldırımları temizledi. Donma ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi. Ağaçların üzerinde biriken karlar düşme ihtimaline karşı temizlendi.

Diyarbakır’da O Ilçesinde Çocuklar Kara Doydu 5

Muhabir: (Şükran Budak)