Karaloğlu, 10 Haziran 2020- 19 Mayıs 2022 tarihleri arasında Diyarbakır valisi görevinde bulundu. 

TAYİNİ SIRASINDA DİYARBAKIRLILAR AĞLAYARAK UĞURLAMIŞLARDI.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın A takımında yer alan Münir Karaloğlu polis teşkilatından sorumlu bakan yardımcısı olarak görevlendirildi.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRİLDİ 
2020-2022 arasında  Diyarbakır valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yaparken aniden tayını çıkmıştı. Daha sonrasında Münir Karaloğlu İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

YENİ GÖREVi NE OLDU? 
Münir Karaloğlu’nun bakanlıktaki yeni görev ise şöyle: “Emniyet Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Eğitim Daire Başkanlığı görevine getirildi. 

BİSMİL’DE BİR SÜRÜ YATIRIM YAPTI

Eski atıl durumda bulunan Bismil Devlet Hastanesi kültür, kadın ve aile, gençlik ve spor hizmetlerinin yanı sıra sosyal hizmetlerin de yer alacağı Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binasına dönüştürdü. 

Bismil’de istasyon caddesinde Kaldırım, aydınlatma ve asfaltlama çalışmaları tamamladı. 

Yapımı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünce devam eden Atıksu Arıtma Tesisi yaptı. 

Bismil’de 250 öğrenci kapasitesine sahip Hafızlık Yatılı Kız Kur'an Kursunu yapımını; ve Tekstil kent 5 fabrika açılışı yaptı. Ayda bir Bismil’de toplantılara katılıyordu. Bismil gençlik spor salonu yaptırdı. Türküyle, Kürdüyle biz kardeşiz. Anamız ve babamız Hz Adem ve Havvadır. Dicle’nin kuzularını kurtlara yedirmeyeceğim. Dedi. İmamhatip mezunu, enerji dolu bir vali idi. 

Bismil Organize Sanayi bölgesini (OSB) yapacağına söz vermişti. 13 kurumda görüş resmi yazılarını hızlandırdı. Hemen Bismil OSB resmi yazısını Ankara’ya gönderdi. 

I M G 2163

Münir Karaloğlu, Bismil’de Bismil Haber gazetesi sahibi Musa Çelebi ile görüşmesinde, Bismil’de birçok yatırımı vatandaşların hizmetine sunacaklarını ifade ederek, “Bismil’in yarını bugünden daha güzel olacak.” demişti.

Ama tayın süresini beklemeden, Vali Münir Karaloğlu, “Kürdistan Albümü” nedeniyle, görevden alınmış oldular. 

Diyarbakır’ı öksüz bıraktılar. 
I M G 2160

Kaynak: Haber Merkezi