Tarım ve kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Diyarbakır İl Koordinatörlüğünde uzun yıllar görev yapan Hikmet Güneş TKDK merkezinde önemli bir göreve getirildi. Uzun yıllar tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme urumu Diyarbakır İl koordinatörlüğü görevinin yanında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde önemli görevler yürüten Hikmet Güneş vekalet vekaleten de TKDK Şanlıurfa il koordinatörlüğünde bulunmuştu.

2A4Db58A 98Cc 4427 94C8 1D4132015283

DÜRÜST VE GÖREVİNİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTTÜ. 

Diyarbakır ve Şanlıurfa TKDK'da çok başarılı işlere imza atan Hikmet Güneş Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu merkezinde ödeme koordinatörlüğü görevine getirildi. Çok sayıda başarılı projeye imza atan Hikmet Güneş çalışmalarına Ankara'da devam edecek.

Hikmet Güneş’in Kariyer Yolculuğu

1979 yılında Bismil’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tepe’de, Lise öğrenimini Bismil Lisesinde tamamladı. 

1999 yılında yerleştiği Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde 2003 yılında mezun oldu. Devlet Memuru olarak sırasıyla İstanbul Bakırköy Adliyesi, İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü, GAP Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım Ve Kırsal Kalkmayı Destekleme Kurumunda Uzman olarak çalıştıktan sonra 2012 -Şubat 2024 yılları arasında Tarım ve Kırsal Kalkmayı Destekleme Kurumunda Diyarbakır İl Koordinatörü olarak görev yaptı. 

6 Şubat 2024 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI tarafında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı olarak atandı. 

Evli ve 3 çocuk babası olan Güneş, İyi derecede İngilizce biliyor. 

Muhabir: (Özgür Ağar)