Avukat Baş, İstanbul Adliyesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Pişkin'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunduğunu dile getirdi.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Ailesinin Avukatından Açıklama 2

Diyarbakır'da "Filozof Ramazan, Diyarbakırlı Ramazan Hoca" lakaplarıyla tanınan ve İstanbul-Fatih'te bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ramazan Pişkin'in ailesinin avukatlarından Ebubekir Esad Baş, “soruşturma dosyasının kapatılmaya çalışıldığı” iddialarının gerçekle ilgisini olmadığını söyledi.

“Dosyanın kapatılmaya çalışıldığı şeklindeki söylemler gerçek dışıdır”

Soruşturmanın amacının tehlikeye düşmemesi için verilen bu gizlilik kararının makul olduğunun altını çizen Baş, "Sosyal medyada dosyanın kapatılmaya çalışıldığı şeklindeki söylemler gerçek dışıdır. Birden fazla emniyet birimi dosyaya müdahil olmuş ve kendi veri tabanlarında dosyayı incelemeye almıştır" dedi.

Baş, olayın faili, müvekkili ve ihtiyaç görülen kişilerin telefon HTS kayıtları ile banka hesap hareketliliği dahil birçok verinin incelemeye alındığını aktardı.

Tarikat, İslami cemaat ve gruplar ile ilgili iddialara tepki: “Ailesine zarar veriyor”

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Ailesinin Avukatından Açıklama 3

“Sosyal medyada İslami cemaat ve gruplar arasında tartışma ve ayrışmaya sebep olabilecek hedef gösterme ve komplo teorilerinin en başta Ramazan Pişkin'in ailesi ve sevenlerine zarar verdiğini” söyleyen Baş, şunları dile getirdi;

"En önemlisi de yanlış ve eksik bilgilerle hareket eden medya unsurlarının ülke huzuruna, İslami camianın kardeşlik hukukuna halel getirebileceğini ifade ediyoruz. Ramazan Pişkin dosyası üzerinden kirli hesaplar yapanlar, konuyu istismar edenler, Müslüman grupları karalamak ve aralarında huzursuzluk çıkarmak amacındadırlar. Algı ve spekülasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemelidir."

"Ramazan Pişkin dosyası üzerinden kirli hesaplar yapanlar, konuyu istismar edenler, Müslüman grupları karalamak ve aralarında huzursuzluk çıkarmak amacındadırlar"

Açıklamasına devam eden Avukat Baş, "Ramazan Pişkin dosyası üzerinden kirli hesaplar yapanlar, konuyu istismar edenler, Müslüman grupları karalamak ve aralarında huzursuzluk çıkarmak amacındadırlar. Fail hakkında ağır uyuşturucu bağımlısı olduğu, bununla birlikte akıl sağlığının yerinde olduğu bilgileri sabittir. Diyarbakırlı halkın, oradaki cemaat ve grupların bu mesele üzerinden yahut Türkiye'de bulunan birçok kesimin bu meseleyi tartışma konusu yapması yahut bu meseleyi istismar edebilecek şekilde bilgi ve belge olmaksızın değerlendirmelerde bulunmasının doğru olmadığını ve yanlış olduğunu değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Fail eylemi neden gerçekleşirdi?

Failin bu eylemi neden gerçekleştirdiğinin şu aşamada tam olarak anlaşılamadığını söyleyen Baş, bu kapsamda soruşturma dosyasını yakından takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Neler yaşandı?

Diyarbakır'da "Filozof Ramazan" lakabıyla bilinen, kentteki vatandaşlara kendine özgün üslubu ve tarzıyla İslam'ı anlatan Ramazan Pişkin, bir süre önce geldiği İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında 31 Ocak'ta E.B'nin bıçaklı saldırısına uğramıştı. Ağır yaralanan Pişkin, hastanede hayatını kaybederken saldırının ardından kaçan şüpheli, Beyoğlu'nda gözaltına alınmıştı.

Hakkında "kasten yaralama", "tehdit", "mala zarar verme" ve "hırsızlık" gibi suçlardan 9 kayıt olduğu öğrenilen şüphelinin olayda kullandığı bıçağa da el konulmuştu.

Gözaltına alınan E.B. çıkarıldığı hakimlikçe, "kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

E.B, savcılıktaki ifadesinde Ramazan Pişkin’i tanımadığını kendisine Afgan asıllı Saboor Muradi adlı şahsa benzettiği için öldürdüğünü iddia etmişti.

Kaynak: (Haber Merkezi)