Önceki gün İstanbul Fatih’teki iş yerinde öldürülen Pişkin, Diyarbakır’da vatandaşlara İslam’ı kendine has üslubuyla anlatmasıyla tanınıyordu.

Pişkin’in öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan Erkan Baykut’un İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli, polis eşliğinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

İşte Ramazan Pişkin’in Katil Zanlısı 3

İfadesi ortaya çıktı

İstanbul Başsavcılığınca ifadesi alınan Erkan Baykut, tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlikteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Baykut’un savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

Şüpheli Erkan Baykut, ifadesinde babasının Fatih’teki mantolama yalıtım dükkanında çalıştığını, maktul Pişkin’i tanımadığını ve Pişkin’i Afgan uyruklu ‘Saboor Muradi’ isimli kişi ile karıştırdığını iddia etti.

Muradi’yi babasının yanında çalışması nedeniyle tanıdığını ve bu kişinin kendisine uyuşturucuyla Afgan macunu olarak bilinen maddelerden verdiğini öne süren şüpheli, “Ben kendimi kaybediyordum. Bu şahıslar tarafından 2017-2021 yılları arasında cinsel istismara da uğradım. Bu cinsel istismara ilişkin herhangi bir şikayetim olmadı sadece aileme anlattım” dedi.

İşte Ramazan Pişkin’in Katil Zanlısı 2

Şüpheli Baykut, olay tarihindeyse maktulü Saboor Muradi sandığı için yaralamak amacıyla yanına gittiğini, önce taş attığını fakat isabet etmeyince, Pişkin’in kendisine karşılık verdiğini, olayın heyecanıyla yanında bulunan bıçağı maktulün karın bölgesine 2-3 defa sapladığını ardından da olay yerinden kaçtığını söyledi.

Herhangi bir dini grup ve cemaatle bağlantısı olmadığını, Pişkin’i ilk kez 2021’de sosyal medyada gördüğünü öne süren şüpheli Baykut, şunları söyledi:

“Daha sonra iki ay kadar önce de babamın dükkanına 5 dakika mesafede bulunan ‘Çaycı Ramazan Hoca’ isimli kişiyi iş yerinde gördüm. Kendisinin Saboor Muradi olduğunu sandım. Saboor Muradi sürekli olarak rüyalarıma giriyordu. Suçta kullandığım bıçağı Eminönü’nden satın aldım.

Katil Zanlısı Baykut tutuklandı

Şüpheli Baykut, öldürme kastı olmadığını iddia ederek olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

Sulh ceza hakimliğinde işlemleri tamamlanan Erkan Baykut, ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Neler yaşandı?

Diyarbakır’da Ulu Cami önünde insanlara yaptığı konuşmalar ile tanınan Diyarbakırlı Ramazan Pişkin, dün İstanbul’un Fatih ilçesinde işlettiği çay ocağında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Pişkin, bugün Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Sur ilçesinde bulunan Çiftehavuzlar mezarlığında defnedildi.

Şüphelinin katil zanlısı Erkan Baykut, dün İstanbul Beyoğlu’nda bulunduğu adrese düzenlenen operasyon ile gözaltına alınmıştı.

Şüphelinin gözaltına alındığını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamış ve şu ifadeleri kullanmıştı;

“Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin İstanbul Fatih’te dün uğradığı bıçaklı saldırıda maalesef hayatını kaybetmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucu Ramazan Hoca’nın katil zanlısı E.B. yakalanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ramazan Hocaya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun.”

Kaynak: (Haber Merkezi)