Sigara Kullanımı Artıyor

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Üniversite Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Atlı, sigara kullanımının Türkiye'de hala ciddi bir problem olduğunu söyledi. Atlı, "Erkeklerde sigara kullanımı daha yaygın olsa da kadınlarda da her geçen gün artıyor. Bu durum, çocuklarımıza da kötü örnek oluyor ve sigara kullanım yaşı düşüyor." diye konuştu.

Sigarayı Bırakmak Mümkün

Atlı, sigara içenlerin kendilerini çözümsüz bir yolda hissetmelerine gerek olmadığını belirterek, "Sigarayı bırakmak için çeşitli terapiler, ilaçlar ve nikotin sakızları gibi tedaviler mevcut. Sigara içenlere bir uzmana başvurmalarını öneriyoruz." dedi.

Sigara Bağımlılığını Hafife Almamalıyız

Prof. Dr. Abdullah Atlı, sigara kullanımının sadece akciğerlere zarar vermediğini, kalp ve damar hastalıkları, kanser gibi birçok sağlık sorununa yol açtığını vurguladı. Atlı, "Sigara, diğer kötü alışkanlıkların da önünü açıyor. Bu nedenle sigarayı hafife almamalı ve topyekûn bir mücadele ile bu sorunu çözmeye çalışmalıyız." dedi.

Bağımlılık ile Mücadele Sürdürülecek

Atlı, Türkiye'de sigara kullanımının azaltılması için çeşitli çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmalara devam edileceğini söyledi. Atlı, "Bağımlılık ile mücadele hiçbir zaman bitmeyecek. Bu nedenle, bilinçlendirme çalışmaları ve tedavilere erişimi kolaylaştırarak bu sorunu en aza indirmek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Sigara 696X441

Kaynak: (İLKHA)