Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele edecek olan Diyarbakırspor'un olağanüstü kongresinde yönetime talip çıkmazken kongrede divan heyeti oluşturulamadı.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Konferans Salonu'nda düzenlenen olağanüstü genel kurula, kulüp yöneticileri ile bazı delegeler katıldı.

Kongrenin yapılması için gerekli çoğunluğun sağlandığı genel kurulda, divan heyeti sorunu yaşandı. Divan heyetinin oluşması için verilmesi gereken önerge listesindeki delegeler burada yer almak istemedi. Bu nedenle uzun süre divan heyetinin oluşması için önerge verilmesi beklendi. Son anda verilen önergeyle divan heyeti sorunu giderilmeye çalışıldı ancak önergeye oy verilmediğinden divan heyeti oluşmadı. Bu nedenle Diyarbakırspor'un olağanüstü kongresi bir kez daha yapılamadı.

Kongrede söz alan Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, yönetime talip olmadıklarını söyledi. Edemen, şöyle konuştu:

"Bizim görevi devam ettirmeyle ilgili bir çalışmamız yok ve yönetime de aday değiliz. İstifa kararı almamamızdaki amaç, kulübün kaosa girmemesidir. Diyarbakırspor'un zor durumda kalmaması için görevden istifa etmememizi de kimse farklı yerlere çekmesin. Sağda solda çıkıp konuşanlar buyursun gelsin. Benim vidanım rahat ve alnım açık. Diyarbakır sokaklarında da çok rahat bir şekilde geziyorum. Çok konuşanlara cevap vermememin nedeni de kendimden ve ailemden utanmamdır. Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum ki biz yönetim olarak göreve talip değiliz. Ama dün olduğu gibi bugün de yarın da üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Bundan sonra da Diyarbakırspor ile ilgili yasal çalışmalar kulübün tüzüğüne göre yapılacaktır."

Geçen hafta aynı yerde yapılan kongreye 197 delegeden sadece 10'u katılmış çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenmişti.

Editör: Haber Merkezi