Göktaş, resmi bir bildiri ile ifade ettiği üzere, düzenli doğal gaz tüketim yardımı için başvuruların e-Devlet üzerinden devam ettiğini ve destekten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuruda bulunabileceğini belirtti.

Başvurular onaylandıktan sonra hak sahiplerinin PTT'ye giderek faturalarını ibraz etmeleri halinde destekten yararlanabileceğini ve ön ödemeli sayaç kullananların destek miktarının kartlarına yansıtılacağını ifade eden Göktaş, düzenli doğal gaz tüketim destek programına geçilmesiyle ihtiyaç sahiplerinin her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapma zorunluluğunun ortadan kalktığını vurguladı.

Göktaş, "Vatandaşlarımız, ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz ederek, ikamet ettikleri ilçeye karşılık gelen tahsisat tutarından düzenli olarak yararlanabilecekler." ifadesini kullanırken, ısıl harita temel alınarak belirlenen düzenli doğal gaz tüketim yardımında hanelere yıllık 1500 ile 3 bin 500 lira arasında ödeme yapıldığını belirtti.

Göktaş, "Doğal Gaz Tüketim Yardımı ödemelerimiz başladı. Bu kapsamda ekim, kasım, aralık aylarını içeren ocak ayı ödeme döneminde 383 bin haneye toplamda 304,5 milyon lira ödeme yapılacak." bilgisini paylaştı.

Ev sahibi veya kiracıların bu destekten yararlanabilmesinin son düzenlemeyle mümkün olduğunu hatırlatan Göktaş, "Doğal gaz alt yapısı olan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken tipi doğal gaz aboneliği bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Destekten faydalanabilmek için başvuru sahibinin Türkiye vatandaşı olması, e-Devlet üzerinden destek programına başvurması, doğal gaz arzının sağlandığı ilçe/beldede ikamet etmesi, ikamet adresinde doğal gaz aboneliğinin bulunması, faturanın mesken abone grubuna ait olduğuna dair Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahipliği kararı alınması kriterlerini birlikte sağlaması gerekiyor.

Son Dakika Dogal Gaz Tuketim Destegi Odemeleri Basladi Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Ozdemir Goktas Acikladi Jflx

Editör: Özgür Ağar