Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla F.Y. isimli şüpheliyi yakaladı.

Sahte Tebligat, Gerçek Dolandırıcılık

Yapılan aramada, çok sayıda imza bölümü kutucuk şeklinde kesilmiş zarf şeklinde evraklar ve altına yerleştirilmiş senetler ele geçirildi.

Şüphelinin, kendisini postacı veya kurye olarak tanıtarak vatandaşlara tebliğlerinin olduğunu ve imzalamaları gerektiğini söylediği öğrenildi. Kutucuk şeklinde kesilmiş tebliğ zarfının altına sakladığı senetleri imzalatarak dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Adli Kontrol Şartıyla Serbest

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheli, "pencere yöntemi" olarak da bilinen bu yöntemle sahtecilik ve dolandırıcılık yapıyordu.

Emniyet Uyardı

Emniyet yetkilileri, vatandaşları bu tarz dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaya ve şüphelendikleri durumlarda ihbarda bulunmaya çağırdı.

1180X622 Izmirde Pes Dedirten Dolandiricilik Yontemi Postaci Kiliginda Teblig Var Diyerek Kapi Kapi Bos Senet Imzalatti 1708074657635 (1)

Kaynak: (Haber Merkezi)