Ghebreyesus, "İsrail'in, Refah'a kara saldırısı düzenlemeyi planladığı yönündeki haberlerden ciddi endişe duyuyorum." ifadesini kullanarak, nüfusun yoğun olduğu bu bölgede şiddetin artmasının, özellikle sağlık tesislerinin dolu olması sebebiyle çok daha fazla ölüme ve acıya yol açabileceğini vurguladı.

Refah'ta bulunan 1,2 milyon kişinin güvenli bir yer bulamadığını belirten Ghebreyesus, Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin erişebileceği tam anlamıyla hizmet veren ve güvenli bir sağlık tesisinin olmadığına dikkat çekti.

İnsanların başka bir yere gitmeyecek kadar kırılgan, aç ve hasta olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, İsrail'e Refah'a kara saldırısı düzenlememesi ve barış için çalışması çağrısında bulunduğunu ifade etti. Bu insani felaketin daha fazla kötüye gitmesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Ghebreyesus, "İnsanlık adına İsrail'e Refah'a kara saldırısı düzenlememesi ve bunun yerine barış için çalışması çağrısında bulunuyoruz. Bu insani felaketin daha fazla kötüye gitmesine izin verilmemeli." paylaşımı yaptı.

Kaynak: DOĞRUHABER