Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) web sitesinde yer alan "Paranın Mutluluğu Satın Alabilir Mi?" adlı bir rapor, 2023 Mutluluk Raporu'na dayanarak yayımlandı. Mutluluk sıralamasında genellikle gelişmiş ülkelerin önde olduğu, ancak istisnaların da bulunduğu gözlemlendi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Birleşmiş Milletler'in Mutluluk Raporu ile ülkelerdeki kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) arasındaki ilişkiyi inceledi.

Genellikle kişi başına düşen GSYİH miktarı yüksek olan ülkelerin mutluluk sıralamasında da üst sıralarda olduğu görülürken, istisnalar da dikkat çekti. Örneğin, Singapur, kişi başına düşen GSYİH sıralamasında 2. olmasına rağmen mutluluk sıralamasında ilk 20'ye giremedi. İşte Türkiye'nin sıralaması...

Finlandiya zirvede

IMF'nin "Para Mutluluğu Satın Alır Mı?" başlıklı raporuna göre, mutluluk sıralamasında zirvede Finlandiya yer alıyor. Finlandiyalıları Danimarka, İzlanda, İsviçre ve Hollanda takip ediyor.

Türkiye 106. sırada

Türkiye ise 106. sırada yer alarak, listedeki birçok gelişmiş ülkenin gerisinde kaldı. Türkiye'yi Fas, Gürcistan ve Tacikistan gibi ülkeler takip ediyor.

Listede Yer Alan Bazı Ülkeler:

    1. Finlandiya (7,80)
    1. Danimarka (7,59)
    1. İzlanda (7,53)
    1. Birleşik Krallık (6,80)
    1. Suudi Arabistan (6,46)
    1. Rusya (5,66)
    1. Türkiye (4,61)
    1. Sierra Leone (3,14)
    1. Lübnan (2,39)
    1. Afganistan (1,86)
Kaynak: (Haber Merkezi)