Teknoloji haberleriyle bilinen Information'ın dün aktardığına göre, Musk, yatırımcılara bu ay yaptığı açıklamada, bu çiplerin oluşturduğu GPU (grafik işlem birimi) kümesinin mevcut bilgisayarların en az dört katı büyüklüğünde olacağını belirtti.

Geçen ay, Musk, Grok 2'nin 20 bin adet Nvidia H100 GPU'ya ihtiyaç duyduğunu ve üçüncü sürümde muhtemelen 100 bin adet GPU kullanılacağını söyledi. Sohbet botunun halka açık mevcut sürümü Grok 1.5 olarak biliniyor.

Yapay zeka alanında OpenAI, Google ve Meta gibi devlerle rekabet eden xAI'ın, bu kadar yüksek talep nedeniyle gereken çipleri temin edip edemeyeceği belirsizliğini koruyor.

Information, teknoloji milyarderinin yeni süper bilgisayarın 2025'in sonbaharında faaliyete geçmesi için bizzat çalışmalara başladığını da belirtti. Bu devasa bilgisayarın yapımında xAI'ın, yazılım şirketi Oracle ile işbirliği yapması bekleniyor.

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Musk, süper bilgisayarın "bilişimin gigafactory'si" olacağını ifade etti. Bir milyara karşılık gelen ölçü birimi "giga"dan türeyen gigafactory terimi, Musk tarafından ortaya atılmıştı ve şimdi büyük ölçekte elektrikli araç bataryası üreten tüm fabrikalar için kullanılıyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)