Bakan Işıkhan'dan Emekliler Hakkında Açıklamalar

Bakan Işıkhan, katıldığı programda Kahramanmaraş depreminin yıl dönümü dolayısıyla bakanlığının çalışmalarını ve gündemi değerlendirdi. Deprem bölgesindeki istihdam sayısının 914 bine tekrar getirildiğini ve 110 bin vatandaşa 990 milyon lira ödendiğini belirten Işıkhan, emeklilerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Emeklilerin İkramiyeleri Artabilir

Bakan Işıkhan, "Emeklilerimizin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımı atmaya hazırız" dedi. 2018 yılından beri emeklilerin enflasyondan ezdirilmediğini ve bayram ikramiyelerinin de 2018'de hayata geçtiğini hatırlatan Işıkhan, 166 milyar 200 milyon lira toplamda bayram ikramiyesi dağıtıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı'na Sunulacak

Işıkhan, "Emeklilerimiz müsterih olsunlar. Cumhurbaşkanımızın emeklilere olan teveccühü malum. Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiriyoruz. Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Gerekli çalışmaları yaparız bu adımları atarız. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile emekli ikramiyesi için bir çalışma başlatacağız ve Cumhurbaşkanımıza sunacağız" diye konuştu.

Kaynak: (Haber Merkezi)