SSK, Bağ-Kur ve kamu görevlisi emeklileri, ocak ayında yüzde 49,25 oranında bir artışla karşılaştı ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca emeklinin maaş artışı beklentisi gündemde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de yaptığı açıklamada, kamu bankaları aracılığıyla emekli maaşı alanlara, maaşlarına göre 8 ile 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapılacağını duyurdu.

Emekli maaşlarındaki artışlar ne olacak sorusu gündemdeyken, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan önemli bir açıklama geldi. Haberglobal'e konuşan Akbaşoğlu, "Bugün Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetini ve her zaman olduğu gibi talepleri dikkate alarak siyaset yapıyor. Cumhurbaşkanımızı bugün ve yarın da dikkatle dinleyelim" dedi.

"Özel Bankaların da Girişimde Bulunması Gerekiyor"

Akbaşoğlu şunları kaydetti:

"Emekliler bizim için çok değerlidir. Çalışanlar bizim için önemlidir. Üreten ve Türkiye'yi büyüten çalışma kesimi hakkında konuşuyoruz ve primlerine göre emeklilik maaşı alan 16 milyon emeklimiz var. 2024'ü 'emekliler yılı' ilan etmiştik ve bu konuda bazı düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme, emeklilerimizin beklentilerini karşılamak içindi. Bu talepleri ve yansımalarını değerlendireceğiz. Bugüne kadar duyarsız kalmadık ve bundan sonra da kalmayacağız. Enflasyonun altında ezilmelerine izin vermeyeceğiz. Çalışma ve Maliye Bakanlıkları, sürekli olarak çalışmalarını yürütüyorlar. Promosyon düzenlemesi de yapıldı. Özel bankaların da bu konuda inisiyatif alması gerekiyor.

"Emeklilerle Alakalı Düzenlemeler Yapılacak"


Emeklilerimizin giderlerini azaltacak, gelirlerini artıracak ve alım güçlerini yükseltecek birçok alanda yaklaşımımızı göz önünde bulundurarak, 2024'te bazı düzenlemeler yapmayı planlıyoruz. Bu konuda ilgili bakanlıklar çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugün Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetini ve her zaman olduğu gibi talepleri dikkate alarak siyaset yapıyor. Bu bağlamda, inşallah bugünkü mitingde ve gelecekte Cumhurbaşkanımızı dikkatle dinleyelim. Haziran sonu veya temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız. Talepleri göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Editör: Basri Akaydın