Temmuz zammı için çeşitli senaryolar tartışılmaya devam ediyor. Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için açıklanan enflasyon verilerine göre, 5 aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlendi. Böylece emekliler, Mayıs ayı itibarıyla bu oranı haketmiş oldu.

Merkez Bankası'nın Haziran ayı piyasa katılımcıları anketi, memur ve emekli zamlarına ilişkin önemli ipuçları sundu. Anket verilerine göre, Haziran ayı enflasyon tahmini yüzde 2,52 olarak öngörülüyor. Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25,81 olacak.

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, emeklilerin alacağı zam oranı yüzde 25,81'e ulaşabilir. Memurlar için ise enflasyon farkı yüzde 9,40'a çıkacak ve yüzde 10'luk Temmuz zammıyla birlikte bu oran yüzde 20,35'e yükselecek.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milliyet'e konuşan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşı için tahminini paylaştı. Bayram, "En düşük emekli maaşı için benim tahminim yüzde 50 artışla 15 bin TL civarıdır. Ancak yapılacak oransal zam yüzde 25’ler civarında olacaktır," dedi.

Muhabir: Basri Akaydın