31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin ve bağımsız adayların kesin listeleri, il ve ilçe seçim kurulları tarafından 3 Mart'ta açıklandı.

Oy pusulalarının basım işlemi Ankara'da başlatıldı. İstanbul'da en uzun oy pusulası, 97 santimetrelik uzunluğuyla dikkat çekecek. En kısa oy pusulası ise Hakkari'de olacak.

Seçimlere katılacak siyasi partilerin ve bağımsız adayların kesin listeleri 3 Mart'ta il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edildi. Oy pusulaları ise Ankara'da basılmaya başlandı. En uzun oy pusulası 97 santimetre ile İstanbul'da olacak. Bu durum, İstanbul'da seçmenlerin daha uzun bir oy pusulasıyla karşılaşacağı anlamına geliyor. En kısa oy pusulası ise 28 santimetre ile Hakkari'de olacak.

Oy Pusulaları Hazır!

3 Mart tarihinde il ve ilçe seçim kurullarınca kesin aday listeleri ilan edildi. Bu listeler doğrultusunda oy pusulaları da basılmaya başladı. En uzun oy pusulası 97 santimetre ile İstanbul'da olacak. Bu da İstanbul seçmenlerinin 1 metreye yakın uzunlukta bir oy pusulası ile karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor. En kısa oy pusulası ise 42 santimetre ile Hakkari'de olacak.

Kaynak: (Haber Merkezi)