Enerji Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar ve Eski Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Diyarbakır bürokrasisi ile birlikte Bismil’e çıkarma yapacak.  
 

Bismil Ak parti Belediye başkan adayı Behiye Arslan, Bakanlarımızın Bismille çıkarma yapması memnuniyet verici, 2 gündür yoğun tempo halindeyiz. Dedi. 

I M G 3568

BİSMİL’DE PARTİ VE ESNAF ZİYARETİ YAPACAK 

Bakan Bayraktar ve beraberinde Bismilli eski Tarım bakanı Eker ile birlikte yarın. 14 Mart 2024 tarihinde saat 15:00’de Bismil’e geleceği bildirildi.

BAKAN PROGRAMI 14 MART 2024 

Edinilen bilgilere göre Bakan Bayraktar ve beraberindekiler yarın saat 15:00’de Bismil ilçe merkezine gelecek. Saat 16:00 Bismil ilçesinde esnaf ziyareti yapacak, sonra gençlik ve Spor müdürlüğü Gençlik buluşmasından bulunacak.

I M G 3566

BİSMİL HALKIYLA İFTARDA BİR ARAYA GELECEK 

Bismil’de saat 18:00’de  Bozçalı düğün salonunda Kanaat Önderlere, Köy muhtarlara ve Bismil halkına 1000 kişilik iftar yemeğinde buluşacak.

İftar yemeğinde halkın sorunları dinleyecek. 

Bakan, Bismil’de yapılacak projeleri anlatacak. 

I M G 3571

ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK SORUNUNU ÇİFTÇİ ODALARI ENERJİ BAKANINA İLETECEK Mİ? 

Geçtiğimiz günlerde Bismil’de çiftçiler Başakşehir sitesinde bir araya gelerek, elektrik sorunu nedeniyle yetkililerin sesini duyurulmasını istemişlerdi. 

İşte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar ve Eski Tarım bakanı Bismilli Mehmet Mehdi Eker Bismil’e geliyor. Hem de çiftçinin yanına geliyor.  

Bismil’de Sulamanın %60’i elektrik ile yapılıyor. 

Bölgedeki insanların geçim kaynaklarının başında tarım geliyor. Verimli topraklarda pamuk, mısır, buğday arpa ve mercimek üretiliyor. Bismil’de tarım arazilerin çoğu yeraltı suları ile sulanıyor. Çiftçi ile DEDAŞ, burada karşı karşıya geliyor. Çünkü sulamanın yapılabilmesi için elektrik enerjisine ihtiyaç duyuluyor ve Çiftçi 5 yıl öncesi gibi elektrik enerjisinde Devlet desteğini istiyor. 

BAŞARILI BİR BAKAN 

DR ALPARSLAN BAYRAKTAR BAŞARILI BİR BÜROKRASİDE GELİYOR. 

Dr. Alparslan Bayraktar, 2016-2018 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı; 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda Kurul Üyesi olarak görev yaptı.

23 Temmuz 2018-3 Haziran 2023 tarihleri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapmıştı, başarılı biri idi. 

3 Haziran 2023 tarihli ve 2023/284 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanmıştır.  

Kamu görevlerinden önce ise yurt içinde ve yurt dışında özel sektörde çalışmıştır. 
I M G 3567

 İLÇE BAŞKANI ÖZAYDIN TEŞEKKÜR ETTİ 

Bismil Ak parti ilçe başkanı Müzaffer Cengiz Özaydın “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar ve Eski Tarım bakanı hemşerimiz Mehmet Mehdi Eker beyin ilçemizde vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri buluşacak olması bizi mutlu etti.
Bu vesile ile Sayın Bakanlarımıza ilçemize yapacağı ziyaretlerden dolayı şimdiden şahsım ve ilçe halkım adına şükranlarımı ifade etmek istiyorum” dedi

Muhabir: Sedat Erdinç