Etkinliğe katılan engelli bireyler Gazze'deki son olaylara değinerek, İslam dünyasının suskunluğuna tepki gösterdiler.

Binlerce Müslüman'ın öldürülmesine rağmen, uluslararası camia ve İslam ülkelerinin liderlerinin sessiz kaldığına dikkat çekildi. Bu sessizliğin, İslam'ın temel değerlerine ve Hazret-i Peygamber'in öğretilerine uygun olmadığı vurgulandı.

Gazze'de 35 binden fazla Müslümanın hunharca katledilip soykırıma uğramasının acı gerçeği karşısında, cihad Peygamberi Hazret-i Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ümmeti olarak, sessiz kalmak yerine daha etkin bir duruş sergilenmesi gerektiğine dikkat çeken Engelli Fikret Bayram, Hazret-i Muhammed'in öğretilerinin bize, zulme karşı sessiz kalmamanın ve adaleti savunmanın önemini hatırlattığını ifade etti.

"Cihad Peygamber'inin ümmeti olarak, sessiz kalmak yerine harekete geçmeliydik"

"Allah'a şükürler olsun ki bugün küfrün, dünyayı kapladığı karanlık bir devirde, bir güneş gibi doğup insanlığı aydınlatan Hazret-i Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğum gününü kutluyoruz." diyen Bayram, " Bizler, O'nun ümmeti olmakla müşerref oluyoruz. Bu duygu, bilinçle bugün Türkiye'nin birçok ilinde yüzbinlerce Müslüman meydanlara inmiş ve Hazret-i Peygamber'in doğum gününü kutluyorlar. Ama büyük bir acımız vardır ki bugün Gazze'de 35 binden fazla Müslüman hunharca katledildi, soykırıma uğratıldılar, ama hiçbir tepki verilmemektedir," şeklinde tepkisini dile getirdi.

Gazze'de yaşanan bu durum, İslam ümmeti için acınası bir haldir

Fikret Bayram

Gazze'de yaşanan soykırımın İslam ümmeti için acınası bir durum olduğuna dikkat çeken Bayram, "Peygamber Efendimiz, Ben-i Kaynuka Yahudilerinin Müslüman bacının baş örtüsüne el uzatmaları üzerine onlara karşı cihad başlatmış ve onları Medine'den sürgün etmişti. Bugün İslam ülkelerinin liderlerinden beklentimiz, bu yönde bir tavır sergilemeleriydi. Ancak maalesef, kimi liderlerimiz makam peşinde, kimi mal hırsı içinde, kimisi de kendi istikbaliyle meşgulken, israilin Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmaktadırlar. Bu durum, İslam ümmeti için acınası bir haldir, biz böyle bir halde olmamalıydık. Cihad Peygamberi Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in ümmeti olarak, onun yolunda yürümeliyiz," şeklinde ifade etti.

"Gazze'deki katliamlara karşı sesimizi yükseltmeliyiz"

Mehmet Fatih Atmanoğlu

Gazze'nin sadece bir coğrafi bölge olmadığını, aynı zamanda İslam dünyasının bir emaneti olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Batman Engelli Birim İl Başkanı Mehmet Fatih Atmanoğlu, "Eğer bu emanete sahip çıkmazsak, Müslümanlık iddiamızın bir anlamı kalmaz." dedi

Atmanoğlu, "Kutlu doğum etkinliğini özel kılan atmosferi kelimelerle ifade etmek mümkün değil. İslam ülkelerinin devlet yöneticileri, Gazze konusunda duyarsız kaldılar ve bu durumu görmezden geldiler. Onların hatalarını net bir şekilde dile getirmeliyiz ki farkındalık oluştursunlar. Gazze sadece bir coğrafya değil, aynı zamanda Allah Resulü'nün emanetidir ve ona sahip çıkmak her Müslümanın görevidir. Bu, sadece engelli bireylerin değil, tüm insanlığın ortak meselesidir. Eğer bu emanete sahip çıkmazsak, Müslümanlık iddiamızın bir anlamı olmaz. Müslümanlar olarak, kardeşlerimizin Gazze'de yaşadığı acıları görmezden gelemeyiz. Bu konuda sessiz kalmak kabul edilemez. Bu duruşu sergileyenler, ahirette bunun hesabını vereceklerdir." şeklinde konuştu.

"Peygamber efendimizin yolunu takip etseydik, bu durumda olmazdık"

Hüseyin Öztürk

Gazze'de Müslümanların öldürülmesine lanet okuyan Hüseyin Öztürk, şunları söyledi: "İyi ki bu tür etkinlikler yapılıyor. Bu sayede Pey

gamber Efendimiz'in hayatını öğrenmiş oluyoruz. Eğer bugün Peygamber Efendimizin yolunu sürdürmüş olsaydık Gazze bu halde olmazdı. Müslümanlar, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ölmezdi. Bugün Gazze kan ağlıyor, ama Müslümanların elinden bir şey gelmiyor. Demek ki bizler Peygamber Efendimizin yolunu takip etmiyoruz ve onun ümmeti de olmayı hak etmiyoruz. Eğer O'nun hakkıyla ümmeti olsaydık, Gazze bu halde olmazdı. Gazze feryat ediyor, ama Müslümanların elinden bir şey gelmiyor."

"Gazze'deki katliamlara dur denmeliyiz"

Hayrettin Kayan

Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu idrak etmekten dolayı çok sevinçli olduğunu, fakat Gazze'de Müslümanların öldürülmesinden dolayı da çok üzgün olduğunu ifade eden Hayrettin Kayan, 'Gazze'de çocuklar, kadınlar, yaşlılar ölüyor. Buna birileri artık dur demeli. Bizler aynı zamanda bir kılıç peygamberinin ümmeti olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Bizler onlara destek çıkmasak kimler destek çıkacak? Yarın mahşerde Peygamberin ümmeti olarak nasıl onun yüzüne bakacağız? Bu nedenle Gazzeli kardeşlerimize sahip çıkacağız." (İLKHA)

Kaynak: İLKHA