Van'da Erciş'te yıkılan 90'a yakın binanın enkazını kaldırmak için ilçeye çok sayıda kamyon kepçe ve kırıcılar sevk edildi. Enkaz kaldırma yerlerinde askerler nöbet tutarken, apartman ve iş yerleri sahipleri ise enkazda sağ kalan eşyalarını kurtarmak için harekete geçti.

Hayatın normale döndüğü ilçede vatandaşların hasar tespitlerini belirlemek için valilik bünyesinde kurulan uzman ekipler binaların hasar tespitini yapmaya başladı. Şu ana kadar Van ve Erciş'te 8 bin binanın hasar tespiti yapıldı. Hasar tespit çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandığı belirtildi.

YAĞMALAMA HABERLERİNE TEPKİ

Bu arada bazı ulusal medya ve televizyonlarda çıkan yağmalama haberlerine tepki gösteren Ercişli bir esnaf, ilçede kesinlikle yağmalama olmadığını savundu. Zirve Market sahibi İzzet Albayrak, bir haftadan beri iş yerinde bulunan tezgahtaki meyve ve sebzelerin hala yerinde durduğunu ve hiç kimsenin ellemediğini söyledi. Bazı yerlerde meydana gelen olayların medyada abartıldığını ifade eden Albayrak, "Bu tür olayları yapan kesinlikle başka illerden gelen art niyetli kişilerdir. Bütün iş yerleri açık ve hiç kimse tenezzül edip oe elini sürmüyor." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi