Ak parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarıoğlu, Mehmet Sait Yaz, MKYK üyesi Ali Karakaş, Ak parti il Başkanı M. Raşit Ocak, Akparti Büyükşehir Belediye Baskan Adayı Mehmet Halis Bilden, Bismil ilçe başkanı Muzaffer Cengiz Özaydın, Ak parti Bismil Belediye başkan adayı Behiye Arslan, esnafları ve STK ziyaretinde Bismillilere yapacağı hizmetlerle ilgili müjdeler sıraladılar. 

I M G 3030

Ak parti heyeti Altıok ve Kuruluş mahallesinde vatandaşlarla görüştü, esnafları ziyaret etti.

KANAAT ÖNDERLERİ ZİYARET 

Ziyarette, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Vural, kısaca Bismil’in sorunları Baraj, çiftçi sulama kanalları, İmar konuları dile getirdi. 
I M G 3029

Ak parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarıoğlu, Sulama kanalları ile ilgili yaptığı açıklamada, Gap genelinde 10 milyon dönüm arazı, Diyarbakır’da 4 milyon dönüm arazi suya kavuşması için hummalı çalışma yapılıyor. Silvan barajı tünellerinde sıkıntı çıkması nedeniyle tünellerin yapımı devam ediyor. Silvan barajı bitmesiyle, Bismil arazilerin büyük bölümü suya kavuşacak. Şu an Diyarbakır’da aralarında Bismil ve Çınar olmak üzere, Birmilyon dönüm arazi sulanıyor. Peyderpey olarak araziler suya kavuşacaktır inşallah; 

Ensarıoğlu, Bismil Organize Sanayi bölgesi (OSB) süreci takip ediyorum. Çalışmalar devam ediyor. Dedi. 

I M G 3048

TEPE AMBAR VE YUKARISALAT DOĞALGAZA KAVUŞTURULMASI 

Bismil haber gazetesinin Bismil’in eski beldelerinde doğalgaz ile ilgili ne durumda olduğu sorusunda; Ensarıoğlu, Tepe, Ambar ve Yukarısalat mahallemizde önümüzde yıl inşallah doğalgaza kavuşturacağız. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Dedi. 

I M G 3051

BİSMİL İMAR PLANI 

Ak parti Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanı Yüksek Mimar Mehmet Halis Bilden,  1994-1999 yıllarında daire başkanı iken Bismille ilgili imar çalışmaları anlattı. 

Bilden, Bismil imar planı ile ilgili yaptığı açıklamada, 1994-1999 yılında o zaman Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Bilgin zamanında ben daire başkanı idim. Bismil ile ilgili o zaman İMAR PLANI hazırladık. 1999 yılı şimdiye kadar 25 yıl geçti. Hala Bismille imar planı yapılmadı. Bu 25 yıl içinde %70-80 oy verdiğiniz o kardeşlerimizin İmar ile ilgili hiç bir tek çivileri yok. Biz diyoruz ki biz artık bunlara dur diyelim. Hizmet edecek insanları seçelim. Halk artık bizede izin versin, Gaziantep ve Şanlıurfa solladı bizi, biz geride kaldık. Biz halkımızda destek istiyoruz. Bu sefer hizmet belediyeciliği yapalım. Diye konuştu. 

I M G 3053

ESNAF ZİYARETİ 

Bismil’de Vatandaş ve esnaftan istek, öneri, ve talepleri alan milletvekilleri ile Salt, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

MİLLETVEKİLİ M SAİT YAZ KURAN KURSUNU ZİYARET ETTİ

Ak parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Bismil ilçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu ile birlikte; 

Seyyit Bahattin Müjdeci Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda medrese Seydası Molla Mahfuz’u ve talebelerini ziyaret ederek taleplerini dinledi. 
I M G 3042I M G 3041

STK ZİYARETLERİ 

Ak parti milletvekili ve beraberindekiler, Bismil Muhtarlar Derneği Başkanı Veysi Fidan’ı ve Bismil  Muhtarlarını, TÜGVA Bismil İlçe Temsilcisi Halil Yıldırım ’ı ziyaret ettiler.

Ak parti heyeti daha sonra Bismil’de ayrıldı. 
I M G 3031I M G 3028

Muhabir: Sedat Erdinç