Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iletişime açık olacağını belirtmesinin ardından, iki lider önceki gün 23 Nisan resepsiyonunda buluştu. Erdoğan, Özel'e çay davetiyle görüşmeyi gelecek hafta yapmaya karar verdiler.

GÖRÜŞMEDEKİ BAŞLIKLARDAN BİRİ YENİ ANAYASA
Erdoğan, görüşmenin konularından birinin yeni anayasa çalışmaları olacağını belirtirken "CHP'nin de bu değişime destek verebileceği inancındayım." dedi.

ÖZEL, KURMAYLARININ FİKİRLERİNİ DİNLEDİ
Özel, görüşme için partisinin belediye başkanları, il başkanları ve kurmaylarının fikirlerini aldı. Anayasa tartışmalarıyla ilgili olarak "Sayın Erdoğan'ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam" diyen parti kurmayları, "Yeni dönemde artık Türkiye'nin birinci parti olarak çıktığımız seçimlerden sonra iletişime kapalı olmadığımızı söylemiştik. Elbette fikirleri dinleyeceğiz. Ancak görüşmenin tek gündemi bu olmayacak. Ayrıca mevcut anayasaya uyulmadan yeni bir anayasa yapılması mümkün değil. Mevcut anayasaya uyulmadığı için yaşanan bir yargı krizi ve vekilliği düşürülen bir milletvekili var. Anayasaya aykırı Can Atalay kararı, AİHM kararları gibi konular da genel başkanımızın gündeminde." şeklinde değerlendirme yaptılar.

"EMEKLİLERE MUTLAKA SORACAĞIZ, ATANMAYAN ÖĞRETMENLER VAR"
Ekonomi ayrı bir başlık olacak. Kurmaylar, "Emeklilerin durumunu mutlaka sorgularız. Atanmayan öğretmenler de var. Toplumun çözüm beklediği bu gibi birçok konu da gündemimizde." diye ekledi. Dış politika da ayrı bir başlık olacak. Kurmaylar, "Ortadoğu'daki gelişmeleri hepimiz izliyoruz. Genel başkan Filistin konusunu yakından takip ediyor ve bu konuda cumhurbaşkanı ile kesinlikle görüşecektir." dediler.

Editör: Basri Akaydın