Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde yaptığı açıklamada 31 Mart yerel seçimlerinin kendisi adına son seçim olacağını söylemiş, “Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’nin seçimleri yenileme kararı alması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olabileceğini söyledi.

Tunç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerle toplantıda Anayasamızın kuralını hatırlattı. 101. Madde'ye göre 5 yılda bir seçilebilir 2 dönem seçilebilir ama 116. Madde'de de 2. dönemde TBMM seçimleri yenileme kararı alırsa, o da 360 vekille, bu karar alınırsa tekrar adaylık yolu açılır. Bakalım zaman var.

Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin nereden nereye geldiğini, fiziki kalkınmasından tutun da dış politika gücüne varıncaya kadar, demokrasi yolundaki mücadele ve geldiğimiz noktaya bakınca vatandaşımızın 17 seçimde arkasında durdu. 18. sandık şimdi.

Anayasa'ya göre son seçimim dedi ama başka maddeler de var. 116. Madde var. O durumda 3. adaylık söz konusu olabiliyor."

Kaynak: (Haber Merkezi)