DEM Parti'nin Ankara’daki genel merkezinden değil 'İstanbul’daki sapkın ideolojik yapılar ile Kandil’deki terör baronları' tarafından yönetildiğini söyleyen Erdoğan "Bu gerçek ortadayken kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Muhatap alınmak istiyorsanız kendinizi ispatlayın" çağrısında bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Türkiye maalesef ne iktidar, ne de denetleme gücüne sahip bir muhalefete sahip değil”

 

Son 30 yıl en çok ülkedeki muhalefetin haline hayıflandım. Demokrasilerde muhalefet önemlidir. Türkiye maalesef ne iktidar, ne de denetleme gücüne sahip bir muhalefete sahip değil. Hep vesayeti bulduk karşımızda. Darbe teşebbüsleriyle karşılaştık. Birbirlerini yemekten ülkeye, bölgeye bakamıyorlar.

Erdoğan’dan Dem Parti’ye Muhatap Alınmak Istiyorsa 2

"Başbakanlığımız döneminde biz muhalefetle kayda değer bir uğraş içinde hiç olmadık. Karşımızda hep vesayeti bulduk. Vesayetin etkisiz kaldığı yerde darbe teşebbüsleriyle karşılaştık. CHP zihniyeti yerini hep vesayet ve darbe safında belirlediği için siyasal muhalefet tarafı boş kaldı. Öyle ki kendi projelerimizin alternatiflerini kendimiz gerçekleştirdik. Kendi politikalarımızın eksiklerini, yanlışlarını kendimiz belirleyip düzeltme yoluna gittik. Bundan da asla gocunmadık. Ancak bizim yaptıklarımız, ülkemiz demokrasisinin muhalefet tarafındaki eksikleri ortadan kaldırmıyor. İşte muhalefetin bugünkü halini görüyorsunuz değil mi? Acınacak halleri var. Birbirlerini yemekten, dönüp de ülkenin haline, bölgemizde yaşanan gelişmelere, küresel yükseliş ve düşüşlere bakacak halleri yok. Merkez belediye başkan adayını takdim ediyor, adayını bulamıyor. Aday ortada yok. Muhalefetin halini Tokatlı Nuri bundan 150 sene önce söylediği mısralarda ne güzel anlatıyor. 'Ara yeri karlı dağlar alıp da. Gayri dost iline varıp gelinmez. Yahşi hüner ister rah-ı talepte. Beyhude laf ile menzil alınmaz.'"

“Ülkeye de zarar veriyorlar”

Muhalefet zihniyetinin, oturdukları yerden ettikleri beyhude laflarla siyasetçilik oynamayı sevdiğini söyleyen Erdoğan, "Bırakınız ülkeyi, kendi partileri içinde birliği, beraberliği sağlayamıyorlar. Menfaat hesabını her şeyin üstünde tutarak ülkeye de zarar veriyorlar. Sırf 3-5 belediye fazla almak uğruna DEM’le girdikleri ittifaka kimlerin koçluk ettiğini görüyorsunuz, değil mi? Talimat nereden geliyor, Kandil’den. Uygulama Ankara’da, İstanbul’da, Mersin’de ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan Dem Parti’ye Muhatap Alınmak Istiyorsa 1

Erdoğan’dan DEM Parti’ye: “Muhatap alınmak istiyorsa, siyasi irade sahibi olduğunu ispatlaması gerekiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaten DEM dediğiniz yapı geçmişten beri partiymiş gibi davranan bir örgüt aparatı. Sahne önünde olanların bu partide yetkisi ve sözünün ağırlığı yok. Bu parti Ankara’daki genel merkezinden değil, İstanbul’daki sapkın ideolojik yapılar ile Kandil’deki terör baronları tarafından yönetilmektedir. Bu gerçek ortadayken kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Parti yönetiminin önce hem ülkeye hem millete hatta hem de kendi tabanına siyasi irade sahibi olduğunu ispatlaması gerekiyor. Bizler terör meselesini bitirmek için her yol ve yöntemi denerken, bunların çapını da gördük. Örgüt militanları tarafından tokatlanan siyasetçilerle particilik, belediyecilik yapılamaz. CHP’nin böyle bir partiyle birlikte yol yürüme, belediye başkanlığı verme, belediye bürokrasi paylaşma hesabına girmesi anlaşılır gibi değil." ifadelerini kullandı.

Kaynak: (Haber Merkezi)