Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan ve ailesiyle birlikte Bağlar'da Kaynartepe Mahallesi'ne yerleşen Ali Coşkun, maddi imkansızlıklar nedeniyle eve sıcak bir ekmek dahi alamadığını söyleyerek, ailesini geçindirebilmesi için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Yaşadığı travma nedeniyle intihar girişiminde bulunduğu aktaran evli ve 5 çocuk babası Coşkun,  komşularının ve duyarlı yardım severler sayesinde geçimini sağladığını ve yetkililerden kendisine bir iş verilmesini talep etti.

Coşkun, "Sur'da yaşanan olaylardan nedeniyle çıkmak zorunda kaldık. Orada tezgâh üstünde hırdavat falan satıyordum, sonra evi buraya getirdik. Boşta olduğum için gerekli yerlere de gittim. İş talebinde bulundum. Bana söz verdiler, iş için yardımcı olacağız dediler,  Hiçbir yerden de cevap çıkmadı. Bir ortaokulda 7 buçuk ay çalıştım. Şimdi 9 aydır boştayım. Daha önce bir iş yerinde çalışıyordum düşük ücret için Suriyelileri işe alarak bizi işten çıkardılar." dedi.

"Ben çift kapıda bedenlerin üstüne çıkıp intihar girişiminde bulunan insanım." diyen Çoşkun, birçok yere iş başvurusunda bulunduğunu, ancak her kapıdan eli boş çevrildiğini söyledi.

Temel gıda ihtiyaçlarını bile yardımsever komşular sayesinde ve borç alarak karşıladığını belirten Coşkun, "Borçlarım var, ödeyemiyorum. Fiş sistemiyle ekmek alıyorum. Borcumu veremediğim için bana ekmek de vermeyecekler artık ve paralarını istiyorlar.  Komşularımızın sayesinde geçiniyorum. İmkânım olmadığı için bir şey alamıyorum. Çalışmadığım için çocuklar da benden bir şey isteyemiyor. Küçük çocuğun süt ihtiyacı oluyor ama onu alabilecek bir imkânım bile yoktur." diye belirtti.

"Yetkililerden iş talebinde bulunuyorum"

Yetkililere seslenen Coşkun, "Elim kolum sağlamdır. Para istemiyorum, iş versinler. Çocuklarımın geçimini sağlayayım, asgari ücret verilsin benim için yeterlidir.  İŞKUR'a ne kadar gittiysem yaşımın büyük olmasından dolayı iş imkânı olmadığını söylediler. Belki 10 sefer organizeye gittim, yaşım büyük olduğu için işe almadılar." şeklinde konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi