Kaza, dün akşam saatlerinde Mersin-Adana Otoyolu Tarsus ilçesi Yenice Kütüklü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adana istikametinden gelen Mercedes marka 34 SD 8821 plakalı özel bir Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsünün yağışlı havada kayarak devrilip karşı şeride geçmesiyle biri otomobil, biri pikap, biri de kamyon olmak üzere 4 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı. Yaralanan 39 kişi olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Adana ve Mersin'deki hastanelere kaldırıldı. Cenazeler ise Tarsus Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

10 Kişi Hayatını Kaybettiği: Kaza İle İlgili Yeni Gelişme! 10 Kişi Hayatını Kaybettiği: Kaza İle İlgili Yeni Gelişme!

Katliam Gibi Kazadan Yeni Detaylar 7

Ölen 10 kişinin kimlikleri açıklandı

Katliam gibi kazada ölen 10 kişiden 8’i Diyarbakır’da defnedildi Katliam gibi kazada ölen 10 kişiden 8’i Diyarbakır’da defnedildi

Kazada ölen 10 kişinin kimlikleri ise belirlendi. Hayatını kaybedenlerin Serhat Taraman, Elif Taraman, İpek Taraman, Ozan Kılıç, Birsen Çiftsüren, Sultan Acet, Taha Acet, Mehmet Kaplan, Halil Şimşek ve Ayla Çelik Teymen olduğu öğrenildi. Hayatını kaybedenlerden Ayla Çelik Teymen'in cenazesi hastanede dururken, Halil Şimşek'in cenazesi Adana'ya, diğer 8 kişinin naaşının da Diyarbakır'a gönderildiği bildirildi.

Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Katliam Gibi Kazadan Yeni Detaylar 6

Diyarbakır yolcu otobüsü İstanbul’a gidiyordu

Kaza yerine giden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ekiplerden bilgi aldı. Pehlivan, Diyarbakır yolcu otobüsünün Diyarbakır istikametinden Adana'ya, oradan da Ankara ve İstanbul istikametine doğru gitmekte olduğunu ifade etti.

Katliam Gibi Kazadan Yeni Detaylar 3

Vali Pehlivan kazaya ilişkin şunları kaydetti:

"Diyarbakır istikametinden Adana'ya, oradan da Ankara ve İstanbul istikametine giden yolcu otobüsü, otoyoldayken, tabii yoğun da yağış söz konusu, henüz belirlenemeyen nedenle şerit değiştirmek suretiyle karşı şeride geçti. Orada ilk etapta 2 otomobille çarpıştı. Otobüs o istikamete maalesef devrilerek gitmiş. Orada 2 otomobille çarpıştıktan sonra karşı yönden gelen kamyonun da çarpmasıyla maalesef can kayıplarımız oldu. Şu anda ilk belirlemelere göre maalesef 10 vefatımız, 39 da yaralımız var."

Katliam Gibi Kazadan Yeni Detaylar 5

Katliam Gibi Kazadan Yeni Detaylar 10

Kaynak: (Haber Merkezi)