En iyi köfteyi sizce kim yapar? Birincisi anneler, ikincisi de kuşkusuz kasaplar. Gerçekten de kasaptan alınıp şipşak tavaya ya da ızgaraya atılan o köftelerin tadı hiçbir yerde bulunmuyor.
Peki bu lezzeti evde elde etmek mümkün değil mi ? Elbette mümkün! İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz kasap köftesi tarifi ve detayları.
Gerekli malzemeler;
Yarım kg kıyma (2 kez çekilmiş olması gerekir)
1 çay bardağı soğuk su
1 çay bardağı galeta unu (un yerine kuru ekmek kullanılabilir)
1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan (suyu kullanılmayacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat
Tarif;