Yurt dışında gerçekleştirdiği resmi temaslar ve yoğun toplantı programının ardından Fransa'dan Türkiye'ye dönen Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Aziz Alper Biten, ilk duraklarından biri olarak memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesini seçti.
Bismil'de düzenlenen Konya Güneysınır Kaymakamı Ozan Bozçalı ile Merve Nur Kızılkaya'nın düğün törenine katılan Dr. Biten, genç çiftin nikâh şahitleri arasında yer aldı.
"Hemşerimin Mutlu Gününde Yanında Olmalıydım"
Nikâh töreninde yaptığı konuşmada duygu dolu ifadeler kullanan Dr. Aziz Alper Biten, düğün daveti kendisine ulaştığında Fransa'da bulunduğunu belirterek, yoğun programına rağmen hemşerisi Ozan Bozçalı'nın en mutlu gününde yanında olmayı görev bildiğini ifade etti.
Genç çifte hitaben yaptığı konuşmada, "Rabbim sizlere sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde sağlık, huzur ve mutluluk dolu uzun bir ömür nasip etsin." dileğinde bulunan Dr. Biten'in sözleri salondan büyük alkış aldı.
En sevdiği dostlarından biri olmasına rağmen evlilik cüzdanını gelin Merve Nur Kızılkaya'ya takdim edeceğini söyleyen Dr. Biten'in bu anlamlı jesti de davetliler tarafından takdirle karşılandı.
Bismil'de Gönüllere Dokunan Buluşma
Konya'nın Güneysınır ilçesinde görev yapan ve aslen Bismilli olan Kaymakam Ozan Bozçalı ile Merve Nur Kızılkaya'nın düğününe; kaymakamlar, vali yardımcıları, yargı mensupları, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Samimi anlara sahne olan düğün töreni boyunca genç çift tebrikleri kabul ederken, davetliler de bu mutlu ana ortak oldu. Hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve iyi dileklerin paylaşılmasının ardından düğün gecesi halaylar eşliğinde sona erdi.
Özellikle Dr. Aziz Alper Biten'in yurt dışındaki yoğun resmi programını tamamladıktan sonra memleketi Bismil'e gelerek genç çiftin nikâhına şahitlik etmesi, davetliler tarafından "vefanın ve hemşehrilik bağının güzel bir örneği" olarak değerlendirildi.
Genç çiftin mutluluğuna ortak olan Dr. Biten'in bu anlamlı katılımı, düğüne damga vuran en özel anlardan biri olarak hafızalarda yer etti.
Dr. Biten, daha sonra Bismilli hemşerileri bir araya geldi.


