Kandemir açıklama üstüne açıklama yapmaya devam ediyor.
Kandemir 3.cü  açıklamasında; ‘’Ancak ozellikle son turda yasananlar göstermistir ki; partimizin demokrasi iddiasiya ve halkimizin büyük katilimyla coşkuya dönüşen bu demokrasi resmine çamur atmak isteyen karanlik odaklar devreye girerek ve bazi cevreleri de oyunlanna alet ederek, halkimiz ve partimiz için cok kıymetli olan bu süreci sabote etmek istemişlerdir. şahsim üzerinden başlatılan karalama, algi yaratma ve partimizle birlikte degerli ailelerimizin hassasiyetlerini kullanma ahlaksizligini, haddini kendilerinde gormeleri ve

kullanilmalan sağladığını öğrenmiş bulunmaktayız.. ……. Bu kirli müdahaleyi farkeden delegasyonun yaklasik yüzde 40'% tepkilerini sandığa gitmeyerek göstermisterdir. Bu sonuç dahi gösteriyor ki bu kirli ellerin esas amaci halki partiye küstürmek, kayyimlara karsi yükselen tepkilerin 31 Mart secimlerinde sandığa yansımasına engel olmaktir. Bu nedenle burdan bir kez daha cagrida bulunuyorum; bu kirli odakların oyununu bozmak, partimizin ilkelerine güvensizlik yaratmak isteyen kirli zihniyetleri teshir etmek için kim ne biliyorsa; tarihi ve ahlaki bir sorumlulukları hareket edip, partimize bildirmeli, acıklamalı ve itiraf etmelidirler.. Elbette hepsi açığa çıkacaktır.

Parti mücadele tarihimiz boyunca oynanan nice kumpaslar açiga çıkarılmıştır. Hiç biri bu kadar aceleci ve açik yapılmadığı halde bertaraf edilmistir. Bu kumpas adeta kral ciplak deyimini hatırlatacak kadar açiktir. İddialarda bulundu. 

Kandemir X hesabında son aaçıklamaları;

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının arasında parti sözcüsü Ayşegül Doğan halk oylamasının tamamlandığını ve 29 Ocak'ta Diyarbakır'da adayların tanıtılacağını açıklaması hemen ardında gelmesi dikkatlerde kaçmadı.

İŞTE GARİP KANDAMİR’İN X HESABINDA 3.CÜ AÇIKLAMASI 

https://x.com/kandemir_garip/status/1751363055940751587?s=46&t=dWNVJlZqdWhD7u70x9Tc5g
I M G 2013I M G 2014

GARİP KANDEMİR ADAYLIK SÜRECİ VE BUGÜNE GELİNEN NOKTALAR

DEM Parti’nin belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı belirlenmesi için yapılan ön seçim oylamasında 13 ilçede, Garip Kandemir en çok oyu alan kişi olmuştu. 

Ertelenen merkez Kayapınar İlçesi ile Silvan, Çınar ve Bismil oylamaları tekrar sandık başına giderek aday belirlemek için oy kullandı.

Diyarbakır’da sonuç belirledikten sonra Dem partisi Diyarbakır il örgütü X hesabında açıklama yaptı. 

Konuya dair DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü'de sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı için bugün yapılan ikinci tur seçimleri tamamlandı. Tüm sandıklar açıldı ve oyların sayımı bitti. Garip Kandemir yüzde 36 oy, Doğan Hatun yüzde 64 oy alarak Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı olmaya hak kazandı" denildi.

I M G 2010

Bu açıklamadan sonra Dem partisi Diyarbakır Büyükşehir eş başkan aday adayı X hesabında Girdiği tüm önseçimlerde birinci çıkan ama son seçimde elenen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Garip Kandemir,  X platformu üzerinden yaptığı açıklamada “Önseçim sürecinde algı operasyonu yapıldı. Karanlık odaklar beni hedef aldı” diyerek bugün basın açıklaması yapacağını duyurmuştu. Bir süre sonra mesajı X hesabından sildi. Kandemir, sildiği mesajda daha sonra konu ile ilgili açıklama yapacağını belirtmişti.

DİYARBAKIR DEM PARTİSİ X HESABINDA İSİM VERMEDEN AÇIKLAMA YAPTI

DEM Parti, Diyarbakır’da düzenlenen eğilim yoklamasında “delegeler yönlendirildi” iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Partimizin belirlediği hiçbir aday yoktur. Önseçimlerin son turunda aday adayı olan arkadaşlara ve ailelerine yönelik yapılan yıpratma politikaları partimizin düşüncelerini yansıtmadığı gibi kabul edeceğimiz bir durum değildir” denildi.

KANDEMİR X HESABINDA 2.AÇIKLAMA YAPTI

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Aday Adayı Garip Kandemir, ön seçimim ikinci turuna dair açıklamalarda bulundu.

Garip Kandemir X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ” İçinde bulunduğumuz tarihsel sürece cevap olacak siyasal ahlak anlayışımıza gölge düşürmek isteyen, kirletmek isteyen anlayışların önünü kapatma adına; ilgili kurullara somut belgelerle son tur seçimin iptal edilmesi konusunda yaptığımız tüm itirazlara karşı gereken adımların atılmaması halinde ve bu yaşananlara karşı kayıtsız kalmanın ters yüz edilmek istenen hakikate hizmet etmeyeceğine inandığım bir şekilde sonuçlanması halinde; uzun yıllar emek verdiğim partimin daha fazla zarar görmemesi için adaylık sürecinden ve aktif siyaseten çekileceğimi öncelikle değerli halkımızla paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kandemir X hesabında bu açıklamalardan sonra DEM parti de herhangi bir açıklama daha gelmedi. 

I M G 2012

GARİP KANDEMİR KİMDİR? 

1976 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde doğdu. Kandemir her ne kadar Lice doğumlu olsada gençliği Bismil’de geçti.

İlk, orta ve lise eğitimini Bismil'de tamamlayan Kandemir, daha sonra turizm işletmeciliği ve iktisat alanlarında eğitim almıştır. Diyarbakır'ın siyasi ve sosyal hayatında aktif bir rol oynayan Kandemir, aynı zamanda Bismil ilçe başkanlığı görevini de üstlenmiştir.

HADEP’te yöneticilik yaptı. Şükran Aydın belediye başkanlığı döneminde, Kandemir, DTP Bismil ilçe başkanı idi. 2008 -Yine DBP’de iki dönem Diyarbakır il eş başkan yardımcılığı, bir dönem DBP Diyarbakır il Eşbaşkanlığı iki dönem DBP merkez disiplini kurulu üyesi ve en son DEM merkez disiplin kurulunda görev aldı. 

Kaynak: Haber Merkezi